Biz Afrika ülkesi miyiz?

Arkadaşlar örnek veriyorum corona olduğunda tamamen kapatma yapamıyoruz, çünkü Türkiye ayakta duramayacağını hepimiz biliyoruz. Peki biz Afrika ülkesi miyiz? Yoksa öyleydik de corona geldiğinde mi bunu anladık? Düşünceleriniz nedir, merak ediyorum.
Yok güney brezilyada yaşayan kabile devletiyiz. Hatta eskiden latin alfabesi yoktu 2002 yılında kavuştuk.
 
Afrika'ya gittikten sonra Türkiye, Avrupa gibi düzenli geliyor. Avrupa'ya gidip geldikten sonra o büyü bozuluyor. İnsanımızın memnun olması için bol bol Afrika turu düzenlenmeli.
Afrika'ya bakıp şükredeceğimize Avrupa'ya bakıp daha çok çalışalım. Zirvenin sonu olmaz. Yükselebildiğin kadar yükseleceksin.
 
Dünya kıskanıyor bizi yeğenim sen takma böyle şeyleri kafana ayakkabı giyebiliyorsan şükret bizim zamanımız da yapraktan yapıyorduk ayakkabıyı yeğen.
Not: İroni.
 
Arkadaşlar örnek veriyorum corona olduğunda tamamen kapatma yapamıyoruz, çünkü Türkiye ayakta duramayacağını hepimiz biliyoruz. Peki biz Afrika ülkesi miyiz? Yoksa öyleydik de corona geldiğinde mi bunu anladık? Düşünceleriniz nedir, merak ediyorum.
Kanka sen tam kapanma yaparsın 2-3 hafta, yaptın da daha önce bunda bir sıkıntı yok, ülke falan da batmaz gayet devam eder. Sıkıntı çıkan yerler de devletle alakalı değil, iş yerleri restoranlar kafeler gibi işletmeler batıyor dolayısıyla kapatamıyorsun ve bu iş yerlerine dünyada sadece sayılı devlet destek verebilir ne yazık ki henüz o seviyeye erişemedik, Avrupa'da da aynı olay var adamlar pandemi başladığından beridir bazen kapatıyorlar bazen kapatmıyorlar. Almanya'da uzun zamandır herkes tek, hastalanın bağışıklık kazanın politikası izleniyor, üstelik daha ortada aşı yokken bu yapılmaya başlandı. Üstelik bu duruma karşı ayakta duramayacak tek ülke sen değilsin. Aylarca kapanmayı kaldıracak bir ülke yok ne yazık ki. Şayet öyle bir ülke olsaydı adamlar kapatır kendini kurtarırdı. Bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde bile doğru düzgün bir yasak yok insanlar yazdan beridir dışarıda ve serbest. Bu virüs artık önüne geçilebilecek boyutu aştı, dünyada çoğu ülke çok önceden saldı zaten kendini, biz Türkiye olarak çoğu devletten sonra gevşedik ve daha fazla mücadele ettik, bunu ister kabul edin ister etmeyin.
Et yemezsen ölmezsin ama protein almazsan insan gibi yaşayamazsın zeki arkadaşım!

Milletin sakız parasına aldığı proteinler bu ülkede lüks ise ve halkın %50'sinden fazlası bayramdan bayrama ya da mangaldan mangala erişebiliyorsa bu besinlere, böyle saçma sapan argümanlarla savunamazsın durumu.

Ülke karbonhidrat tükete tükete zaten bu halde... Makarna, kömür, soğan ve patatese tav olmaya DEVAM! Beyinleriniz gelişmiyor.
Ülkenin yarısından çoğu sigara içiyor hocam, günlük 20₺ ayırarak günde 250-300 gr et tüketilebilir, burdan kazanılacak proteinle belki beyinler gelişir de ülkede bir işin ucundan tutulur, ülkenin kalkınmasına bir fayda sağlanır. Belki o zaman ülkedeki geri kalan kısım da ete rahatlıkla erişebilir. Belki o zaman lüks! olmaktan çıkar. Keza etin hiç kokusunu alamadık ölüyoruz açlıktan mazallah.
 
Son düzenleme:
Ülkenin yarısından çoğu sigara içiyor hocam, günlük 20₺ ayırarak günde 250-300 gr et tüketilebilir.

Güzel noktaya parmak bastın. Hiç yoktan sigara parasına alınır. Ama bu pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez.
Yalnız şimdi kendimi zengin hissettim. Çok fazla et tüketiyormuşum.
 

Geri
Yukarı