Bluedio T6 İncelemesi

@berk1937 Xiaomi Mi 5 kullanıyorum. Ses kendiliğinden düzelir mi bilmem ama bluetooth ile rezil. Kablo alacağız el mahkum bunun için. Kablosuz kulaklık alıp kabloyla kullanmak zorunda bırakılmakta böyle yapılır buda Bluedio'ya yakışır.

@UmuTzn Gearbest'ten almıştım ben, vergi dayamışlar 45 lira, evde nakit yok diye annem alamamış, yarın alacağım, vergiyi de gearbest'ten talep edeceğim. 6-10 günde gelecekti sözde 1 ay oldu.

Neyse, Aliexpress Bluedio yetkili satıcısına mesaj attım böyle böyle kabloya ihtiyacım var diye, bana bizden böyle bir ürün almamışsın yardımcı olamayacağız diyorlar. Böyle saçmalık mı olur ya, başka kablo ile kullanamıyormuşuz zaten. Seri no falan göndersem olur mu yazdım bakalım ne diyecekler.

Başka kabloyla dene bence oluyor. T6'yı yapamamışlar benim genel fikrim. Beğenmedim kısacası.

Bayadır yazmıyodum uzun kullanım için bir güncelleme yapayım dedim :

Öncelikle ANC ile başlayayım. ANC gayet kullanışlı olmuş uzun süren yolculuklarda ( yaklaşık 2 saat ) yol gürültüsünü absorbe etti onun dışında gürültülü bir işte çalıştığımdan iş yerimde test etme şansım oldu ve oradada iyi sonuş aldım. Tek eksisi ANC yi açınca bassların kısılması ama ses seviyesi yeterli düzeyde kalıyor. Kulaklıkta uzun vadede hissettiğim en büyük eksiklik ses açma ve kısma tuşunun olmaması. Her seferinde bu işi cihazdan yapmak bir süre sonra angaryaya dönüşüyor. Ayrıca cihazın kapsama alanını test etme şansım oldu. Arada 3-4 duvar varken bile ses kalitesi bozulmadan müzik dinleyebildim çekim mesafesi tatminkar seviyede. Ama bazı cihazlarda düşük ve kalitesiz ses verme problemi canımı sıktı. S7 cihazında ve kullandığım MSI GL62M dizüstü bilgisayarda bu sorunu yaşamadım ama Galaxy Note 4 Galaxy S6 Xiaomi Mi Max 2 de düşük ve kalitesiz ses seviyesi problemini yaşadım. Bunun tek çözümü kulaklığı kablolu kullanmak. Bu beni çok üzdü açıkcası. Doların ani yükselişi ve kulaklığın ciddi bir yazılımsal problemi olması ( bazı cihazlarda kalitesiz ses vermesinden bahsediyorum ) kulaklığı alırken iki kez düşünmeye itebilir. Bluedio T6S modelini beklemenizi ya da farklı cihazlara yönelmenizi öneriyorum. Ama cihazı çoktan sipariş verdiyseniz hayırlı olsun pişman olmassınız. Fakat cihazdan tam performans almak için kablolu kullanmanız gerekebilir.

@UmuTzn O kadar para verip çalışmaz ise ağlarım yalnız.

@Mrnobody34 Bluedio'nun önceki modellerde verdiği kabloyu bulamıyorum, @UmuTzn arkadaşımızın attığı da çok pahalı, aslında aynı model daha ucuza Aliexpress'te de var ama çalışmazsa paramı çöpe atmış olacağım.

iPhone'larda bluetooth ile sorun olmuyormuş, o yüzden sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.

ANC ise gürültü istemediğim zaman kullanırım, müzikleri zaten yüksek seslerde dinliyorum.

Bass performansı rock ve metalde nasıl hocam? Bütün enstrümanlar rahat bir şekilde duyuluyor mu?

Bass gitarı net bir şekilde duyabiliyosun. Genelde kulaklıklar bass gitar sesini az verirler. Onun dışında hiçbir rock ve metal müziği son ses dinleyemedim. Kulaklarımı acıtmasının yanı sıra ses bozuluyor. Rock müzik performansını anlayabilmek için flac müziklerde test yapsam da benim açımdan ortalama bir performans verdi. Ama şunu söyleyebilirim ki ses karmaşası yaşamıyorsunuz. Enstrumanlar duyuluyor sadece vokal biraz sönük kalıyor.
Bugün Bluedio T6 yı yeni aldığım Samsung Galaxy S8 cihazıma bağladım. Düşük ve kalitesiz ses sorununu yaşamadım. Sanırım eski anakartlarda bu sorun yaşanıyor.

Son düzenleme:
Bluedio T6s modeli bugün elime geçti ama kullanamadım. Şarja takınca mavi işık yanıyor çıkarınca güç düğmesinde ışık tepki vermiyor. Bluetooth da ismi (ble) diye çıkıyor. Ya bağlanamıyor yada pin istiyor.

T6s bugün elime ulaştı. Paketleme, malzeme kalitesi vs. her şey mükemmeldi ta ki t6s'i xiaomi mi6'ma bağlayıp sesi duyana kadar. Ben senelerdir t2s kullanıyorum aşırı derecede memnundum ama cihazın bu kadar rezil bir performans sergilemesi akıl alır bir durum değil. Bir çok farklı cihazda denedim ama sonuç yine hüsran oldu. Üstüne bir de kablolu deneyeyim dedim bu sefer de kulaklığın sağ tarafından hiç ses gelmedi. Kesin bir çözüm bilen biri varsa yazarsa çok sevinirim.
Denediğim telefonlar.
Xiaomi mi6, xiaomi m5s, casper via a1 plus, lg g3, lg g5, Samsung s7 edge ve bir bilgisayar.
Hepsinde aynı sonuç

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…