Bluedio T6 İncelemesi

Merhaba Technopat okurları. Bugün sizlerle Aliexpress üzerinden aldığım ve kablosuz kulaklık deneyimini ucuza sunan Bluedio markasının, T6 modelini inceleyeceğim. İncelememde resim kullanmayacağım çünkü resimleri internetten bulabilirsiniz. Burada kendi deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım. Öncelikle kulaklığın teknik detaylarına bakalım:

• Charging Time: 1.5 - 2h
  • Connectivity: Bluetooth
  • Driver unit: 57mm
  • Frequency response: 15Hz~25KHz
  • Impedance: 16ohms
  • Music Time: 25h
  • Sensitivity: 115dB
  • Standby time: 1000h
  • Talk time: 25h

Kutu İçeriği:

Kutudan kulaklığın kendisi bir ucu Type-C, diğer ucu ise Type-A olan şarj kablosu ve bir de taşıma çantası çıkıyor. Kutusu beklediğim kalitede değil. Özellikle T3 modelinin kutusundan sonra firmanın kutu kalitesini düşürmesine üzüldüm doğrusu.

Tasarım:

Kulaklığın kafa bandı baskı yapmıyor ve uzun saatler boyunca kullanabiliyorsunuz. Kulaklığın yarısı metal, yarısı plastik. Hissiyat olarak gayet güzel. Özellikle yan taraflarının kaliteli bir malzemeden yapıldığını söyleyebilirim, kısacası kulaklık sağlam. Ayrıca kulaklık fotoğraflardaki kadar büyük değil. Rahatça sokakta gezerken takıp müzik dinleyebilirsiniz. Onun dışında kulaklık normal bir ağırlığa sahip, kafanızda bir yük hissetmiyorsunuz.

Ses kalitesi:

Kulaklık özellikle basslarıyla ön plana çıkıyor. Bassları gerçekten harika, sizi tatmin ediyor ama ne yazık ki bunun aynısını tizler için söyleyemeyeceğim. Tizler biraz sönük kalıyor. Genellikle tiz ağırlıklı şarkılar dinliyorsanız sizi tatmin etmeyecektir. Ama normal bir kullanıcıysanız, ortalama bir düzeyde tizlere sahip. Ses gayet net ve anlaşılır. Tek sıkıntısı, sesi sonuna kadar açtığınızda dışarı çok fazla ses veriyor. Kulağınızın kulaklık pedlerine tam oturduğundan emin olun, 115dB kulak sağlığınızı etkileyebilir. Bu yüzden son ses müzik dinlemenizi tavsiye etmiyorum. Yaptığım testlerde Spotify ve Flac albümler kullandım. Ses kalitesi gayet yeterli.

Sonuç:

Bu fiyata Bluetooth bir kulaklık alıp, böyle bir sonuç almak muazzam. Bass müzik dinlemeyi seviyorsanız ve kablosuz bir kulaklık arıyorsanız tavsiye ediyorum. Normal bir kullanıcıyı rahatlıkla memnun edecek bir kulaklık olduğunu söyleyebilirim.

Artılar:

+Basslar çok iyi, genel ses kalitesi yeterli düzeyde.
+Malzeme kalitesi güzel.
+Fiyat.
+Taşıma kılıfı gönderilmesi hoş olmuş.
+Şarj süresi (Tek şarjla 25 saate kadar müzik dinleyebiliyorsunuz)

Eksiler:

-Yüksek ses seviyesinde dışarı ses veriyor.
-Kutu içeriğinde bir ucu Type-C diğer ucu jack girişli bir kablo olsaymış iyi olurmuş.
-Bazı telefonlarda az ses veriyor. Bluedio bunun yazılımsal bir sorun olduğunu söyledi. Umarım düzeltilir.

İncelememi okuduğunuz için teşekkürler. Merak ettiklerinizi yorum olarak yazabilirsiniz. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@berk1937 Xiaomi Mi 5 kullanıyorum. Ses kendiliğinden düzelir mi bilmem ama bluetooth ile rezil. Kablo alacağız el mahkum bunun için. Kablosuz kulaklık alıp kabloyla kullanmak zorunda bırakılmakta böyle yapılır buda Bluedio'ya yakışır.

@UmuTzn Gearbest'ten almıştım ben, vergi dayamışlar 45 lira, evde nakit yok diye annem alamamış, yarın alacağım, vergiyi de gearbest'ten talep edeceğim. 6-10 günde gelecekti sözde 1 ay oldu.

Neyse, Aliexpress Bluedio yetkili satıcısına mesaj attım böyle böyle kabloya ihtiyacım var diye, bana bizden böyle bir ürün almamışsın yardımcı olamayacağız diyorlar. Böyle saçmalık mı olur ya, başka kablo ile kullanamıyormuşuz zaten. Seri no falan göndersem olur mu yazdım bakalım ne diyecekler.

@UmuTzn Gearbest'ten almıştım ben, vergi dayamışlar 45 lira, evde nakit yok diye annem alamamış, yarın alacağım, vergiyi de gearbest'ten talep edeceğim. 6-10 günde gelecekti sözde 1 ay oldu.

Neyse, Aliexpress Bluedio yetkili satıcısına mesaj attım böyle böyle kabloya ihtiyacım var diye, bana bizden böyle bir ürün almamışsın yardımcı olamayacağız diyorlar. Böyle saçmalık mı olur ya, başka kablo ile kullanamıyormuşuz zaten. Seri no falan göndersem olur mu yazdım bakalım ne diyecekler.
Başka kabloyla dene bence oluyor. T6'yı yapamamışlar benim genel fikrim. Beğenmedim kısacası.

@UmuTzn Emin misin, sence şu ikisini birleştirince işe yarar mı?
x97396200-500x554.jpg.pagespeed.ic.3e7AkEkBg4.jpg 61YgiRtCxxL._SX679_.jpg

Bayadır yazmıyodum uzun kullanım için bir güncelleme yapayım dedim :

Öncelikle ANC ile başlayayım. ANC gayet kullanışlı olmuş uzun süren yolculuklarda ( yaklaşık 2 saat ) yol gürültüsünü absorbe etti onun dışında gürültülü bir işte çalıştığımdan iş yerimde test etme şansım oldu ve oradada iyi sonuş aldım. Tek eksisi ANC yi açınca bassların kısılması ama ses seviyesi yeterli düzeyde kalıyor. Kulaklıkta uzun vadede hissettiğim en büyük eksiklik ses açma ve kısma tuşunun olmaması. Her seferinde bu işi cihazdan yapmak bir süre sonra angaryaya dönüşüyor. Ayrıca cihazın kapsama alanını test etme şansım oldu. Arada 3-4 duvar varken bile ses kalitesi bozulmadan müzik dinleyebildim çekim mesafesi tatminkar seviyede. Ama bazı cihazlarda düşük ve kalitesiz ses verme problemi canımı sıktı. S7 cihazında ve kullandığım MSI GL62M dizüstü bilgisayarda bu sorunu yaşamadım ama Galaxy Note 4 Galaxy S6 Xiaomi Mi Max 2 de düşük ve kalitesiz ses seviyesi problemini yaşadım. Bunun tek çözümü kulaklığı kablolu kullanmak. Bu beni çok üzdü açıkcası. Doların ani yükselişi ve kulaklığın ciddi bir yazılımsal problemi olması ( bazı cihazlarda kalitesiz ses vermesinden bahsediyorum ) kulaklığı alırken iki kez düşünmeye itebilir. Bluedio T6S modelini beklemenizi ya da farklı cihazlara yönelmenizi öneriyorum. Ama cihazı çoktan sipariş verdiyseniz hayırlı olsun pişman olmassınız. Fakat cihazdan tam performans almak için kablolu kullanmanız gerekebilir.

@UmuTzn O kadar para verip çalışmaz ise ağlarım yalnız.:LOL:

@Mrnobody34 Bluedio'nun önceki modellerde verdiği kabloyu bulamıyorum, @UmuTzn arkadaşımızın attığı da çok pahalı, aslında aynı model daha ucuza Aliexpress'te de var ama çalışmazsa paramı çöpe atmış olacağım.

iPhone'larda bluetooth ile sorun olmuyormuş, o yüzden sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.

ANC ise gürültü istemediğim zaman kullanırım, müzikleri zaten yüksek seslerde dinliyorum.

Bass performansı rock ve metalde nasıl hocam? Bütün enstrümanlar rahat bir şekilde duyuluyor mu?

Bass gitarı net bir şekilde duyabiliyosun. Genelde kulaklıklar bass gitar sesini az verirler. Onun dışında hiçbir rock ve metal müziği son ses dinleyemedim. Kulaklarımı acıtmasının yanı sıra ses bozuluyor. Rock müzik performansını anlayabilmek için flac müziklerde test yapsam da benim açımdan ortalama bir performans verdi. Ama şunu söyleyebilirim ki ses karmaşası yaşamıyorsunuz. Enstrumanlar duyuluyor sadece vokal biraz sönük kalıyor.
Bugün Bluedio T6 yı yeni aldığım Samsung Galaxy S8 cihazıma bağladım. Düşük ve kalitesiz ses sorununu yaşamadım. Sanırım eski anakartlarda bu sorun yaşanıyor.

Son düzenleme:
Bluedio T6s modeli bugün elime geçti ama kullanamadım. Şarja takınca mavi işık yanıyor çıkarınca güç düğmesinde ışık tepki vermiyor. Bluetooth da ismi (ble) diye çıkıyor. Ya bağlanamıyor yada pin istiyor.

T6s bugün elime ulaştı. Paketleme, malzeme kalitesi vs. her şey mükemmeldi ta ki t6s'i xiaomi mi6'ma bağlayıp sesi duyana kadar. Ben senelerdir t2s kullanıyorum aşırı derecede memnundum ama cihazın bu kadar rezil bir performans sergilemesi akıl alır bir durum değil. Bir çok farklı cihazda denedim ama sonuç yine hüsran oldu. Üstüne bir de kablolu deneyeyim dedim bu sefer de kulaklığın sağ tarafından hiç ses gelmedi. Kesin bir çözüm bilen biri varsa yazarsa çok sevinirim.
Denediğim telefonlar.
Xiaomi mi6, xiaomi m5s, casper via a1 plus, lg g3, lg g5, Samsung s7 edge ve bir bilgisayar.
Hepsinde aynı sonuç 🤕

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı