BMW X1 nasıldır?

Kennys 12

Hectopat
Daha fazla  
2018 model 100 binde 16D sdrive X Line bir X1 almak sizce mantıklı mı?
Fiyatı 1.186.000 TL.

Kronikleri nedir, sıkıntı çıkartır mı ileride? Uzun süre binmeyi düşünüyoruz.

MArka takıntınız yoksa yeni qashqai'ler güzel. Tam emin olmamakla birlikte bu fiyata sıfır da alabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Mazotlu arabalar artık benzinlilere göre daha masraflı veya eşit olmaya başladı. Uzun kullanımda benzinli bir arabaya göre daha çok arıza çıkartabiliyorlar.

Marka takıntınız yoksa yeni Qashqai'ler güzel. Tam emin olmamakla birlikte bu fiyata sıfır da alabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Mazotlu arabalar artık benzinlilere göre daha masraflı veya eşit olmaya başladı. Uzun kullanımda benzinli bir arabaya göre daha çok arıza çıkartabiliyorlar.

Ufaktan marka takıntımız var hocam baba oğul olarak. Daha önce DS 7 ve Skoda karoq hoşumuza gitti ben bir tanıdıktan X1 sürme şansı buldum ve araç çok hoşuma gitti. Bende bir araştırma kararı aldım tek eksisi biraz performansı düşük 116'lık X1'in.

Sevdiğim kompakt sınıf SUV modellerden biri ama premium markaların en alt seviye araçlarını almaktansa başka markalara bakmak daha mantıklı bence. Mesela bu dediğin fiyatlarda şu anda sıfır kilometre 4 çeker yeni Sportage, Tucson, Qashqai ya da 2 çeker de olsa Tiguan, Formentor, 3008 gibi yine gayet iyi modeller almak mümkün. Stok durumlarını ya da en yakın ne zaman geleceklerini bilmiyorum maalesef o biraz şansa bakıyor.

Neredeyse 5 yıllık ve hem teknoloji hem donanım anlamında daha geride kalmış yaşlanmaya başlamış BMW X1'e o parayı vermektense yukarıdaki modellerden birini almak bence çok daha mantıklı. Bu fiyata sıfır alabileceğin yukarıdaki SUV'ların bakım/onarım maliyetleri daha düşük, daha fazla ve daha güncel donanımları var, üstüne performans anlamında da bu araçlardaki motorlar daha tatmin edici.

Son düzenleme:
Sevdiğim kompakt sınıf SUV modellerden biri ama Premium markaların en alt seviye araçlarını almaktansa başka markalara bakmak daha mantıklı bence. Mesela bu dediğin fiyatlarda şu anda sıfır kilometre 4 çeker yeni sportage, tucson, qashqai ya da 2 çeker de olsa tiguan, formentor, 3008 gibi yine gayet iyi modeller almak mümkün. Stok durumlarını ya da en yakın ne zaman geleceklerini bilmiyorum maalesef o biraz şansa bakıyor.

Neredeyse 5 yıllık ve hem teknoloji hem donanım anlamında daha geride kalmış yaşlanmaya başlamış BMW X1'e o parayı vermektense yukarıdaki modellerden birini almak bence çok daha mantıklı. Bu fiyata sıfır alabileceğin yukarıdaki SUV'ların bakım/onarım maliyetleri daha düşük, daha fazla ve daha güncel donanımları var, üstüne performans anlamında da bu araçlardaki motorlar daha tatmin edici.

Haklısınız hocam, 2016 da bir icon fluence almıştık 2013 model, 53 binde şu anda 225 binde araç. Değişme planımız var ve daha iyi bir markaya geçmek istiyoruz. Bu saydığınız modellerin de iç dizaynı ve marka olarak pek ilgimizi çekmiyor. En makul olarak DS 7 crossback, Skoda karoq ve X1 ilgimizi çekti. Aralarında tüm konularda önde olan model hangisidir sizce? Kronik, servis ağı, konfor, performans, kalite vb konularda.

DS7 ve Karoq sahibi bir tanıdığım yok, kullanmadım. X1 modeline sahip arkadaşım var, ben pek alkol tüketmediğim için içkili bir yere gittiğimizde dönüşte ben de kullandım birkaç defa. Sürüş kısmı keyifliydi ama ondaki benzinli olan modeldi, dizel X2 olanı test yerinde kullandığımda araba gitmiyordu.

Ben de geçen aydan beri yeni Sportage'ın 4 çeker versiyonunu kullanıyorum, pek çok açıdan özellikle donanım ve teknoloji konusunda X1 modelini fena tokatlar mesela. İç mekan daha geniş, bagaj hacmi daha geniş, bence iç dizayn konusunda da çok iyi. Biraz daha fazla plastik kullanılıyor sadece ama o da premium olmayan her markada aynı. Markaya karşı önyargın varsa bile bence Sportage/Tucson için test sürüşlerine gidebilirsin bayilerden randevu alıp.

Bu arada teyzemde Tiguan var, onu da birkaç defa kullandım. Konfor açısından çok iyi bir model, bildiğim kadarıyla ıslak kavrama yüksek torklara dayanan DSG var. Onu da tavsiye ederim. Artık yaşlanmaya başlamış ve kısa süre sonra sorunlar çıkarma potansiyeli yüksek 2. el araç almaktansa daha güncel premium altı markaların modellerinden birini sıfır almak daha iyi bir seçim olur.

DS7 ve karoq sahibi bir tanıdığım yok, kullanmadım. X1 modeline sahip arkadaşım var, ben pek alkol tüketmediğim için içkili bir yere gittiğimizde dönüşte ben de kullandım birkaç defa. Sürüş kısmı keyifliydi ama ondaki benzinli olan modeldi, dizel X2 olanı test yerinde kullandığımda araba gitmiyordu.

Ben de geçen aydan beri yeni Sportage'ın 4 çeker versiyonunu kullanıyorum, pek çok açıdan özellikle donanım ve teknoloji konusunda X1 modelini fena tokatlar mesela. İç mekan daha geniş, bagaj hacmi daha geniş, bence iç dizayn konusunda da çok iyi. Biraz daha fazla plastik kullanılıyor sadece ama o da Premium olmayan her markada aynı. Markaya karşı önyargın varsa bile bence Sportage/Tucson için test sürüşlerine gidebilirsin bayilerden randevu alıp.

Bu arada teyzemde tiguan var, onu da birkaç defa kullandım. Konfor açısından çok iyi bir model, bildiğim kadarıyla ıslak kavrama yüksek torklara dayanan dsg var. Onu da tavsiye ederim. Artık yaşlanmaya başlamış ve kısa süre sonra sorunlar çıkarma potansiyeli yüksek 2. el araç almaktansa daha güncel Premium altı markaların modellerinden birini sıfır almak daha iyi bir seçim olur.

Tiguanlar anlam veremediğim şekilde pahalı 1.5TSI r line ve highline olanları temiz, düşük km lileri 1.5mden aşağı yok. 2022 dizel 4x4 sportageler güzel ben beğeniyorum ama X1 ile arasında 300k civarı bir fark var. En makul olanı X1 gibi hocam tek merak ettiğim 100 bin km bir X1 alırsak uzun süreli bir kullanımda kronik olarak masraflı bir sıkıntıyla karşılaşır mıyız?

R-Line ve Highline olanları temiz, düşük km'lileri 1.5m'den aşağı yok.
Neden fiyatlara sahibinden gibi bir garabetten bakıyorsun ki? Kasım ayında kaporasını verdiğim aracın sıfır liste fiyatı 1,120,000 liraydı, gerçi sonra 45 bin daha zam geldi ama toplamda 1,165,000 liraya satın aldım. Bu sırada o saçma sitede kaporasını ödediğim bu arabanın 7-8 bin kilometre yol yapmış 2. el fiyatları 1.3 milyon liradan başlıyordu. Stoktan sıfır araç denk getirmek artık biraz zor olduğu için fırsatçılar fiyatları şişirdikçe şişiriyor, hele galerilere bir sürü şey derim de neyse forumda küfür yasak.

Şubat ortasından sonra muhtemelen yeni araçlar gelecek, aracın geleceği yere göre parayı dövize çevirip sıfır arabanın kaporasını verip bekleyebilirsiniz. Euro artışından dolayı fiyatlar yükselse de sizdeki paranın TL değeri de yükseleceği için zararı minimumda tutarsınız. Birkaç bayiyi arayıp bilgi alabilirsiniz. Şu anda Sportage 4x4 liste fiyatı Elegance Konfor paketinde X1 ile hemen hemen aynı.

Neden fiyatlara sahibinden gibi bir garabetten bakıyorsun ki? Kasım ayında kaporasını verdiğim aracın sıfır liste fiyatı 1, 120, 000 liraydı, gerçi sonra 45 bin daha zam geldi ama toplamda 1, 165, 000 liraya satın aldım. Bu sırada o saçma sitede kaporasını ödediğim bu arabanın 7-8 bin kilometre yol yapmış 2. el fiyatları 1.3 milyon liradan başlıyordu. Stoktan sıfır araç denk getirmek artık biraz zor olduğu için fırsatçılar fiyatları şişirdikçe şişiriyor, hele galerilere bir sürü şey derim de neyse forumda küfür yasak.

Şubat ortasından sonra muhtemelen yeni araçlar gelecek, aracın geleceği yere göre parayı dövize çevirip sıfır arabanın kaporasını verip bekleyebilirsiniz. Euro artışından dolayı fiyatlar yükselse de sizdeki paranın TL değeri de yükseleceği için zararı minimumda tutarsınız. Birkaç bayiyi arayıp bilgi alabilirsiniz.

Sıfır almaya kalkınca da ne kadar bekleyeceğiz belli olmuyor hocam, 3 ay-4ay-5ay uzuyor hatta bu süreler.

Sıfır almaya kalkınca da ne kadar bekleyeceğiz belli olmuyor hocam, 3-4-5 uzuyor hatta bu süreler.
Aracın ne zaman geleceğini söyleyen bayiler oluyor. Ben de Kasım ayının ortasına doğru kaporasını verdim, arabanın Aralık ayının başında geleceğini söylediler. Kaporayı verdikten 1 ay sonra teslim aldım.

Ne zaman geleceği belirsiz olan modellerden değil de distribütör tarafından üretim siparişi verilmiş ve teslim tarihi yakın olan marka/modellerden birini alabilirsiniz. Şubat ortası ya da Mart başı gibi yeni sipariş araçlar gelmeye başlar diye tahmin ediyorum, biraz araştırma biraz da şansla denk getirirseniz 1.5 ayda teslim alırsınız.

Hem teknoloji anlamında geri kalmış, donanım konusunda büyük eksikleri olan, kötü yaşlanma olasılığı yüksek markalardan birinin yaşlanmaya başlamış bir aracına 2. elde o parayı vermek ne kadar mantıklı bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı