Bodybuilding fiziksel gücü de artırır mı?

Daha fazla  
Merhaba öncelikle, yaşım 16, merak ettiğim konu şu: Spor yapmadan önce de yağlı 85kg olduğum için güçlü birisiydim. Şu an 10 aylık gym geçmişim var, disiplinli diyetimde kardiyomdayım. Ciddi derecede ağırlığım arttı 75kg'a düştüm sağlıklı bir diyet ve kardiyo ile. Asıl merak örneğin herhangi bir sokak kavgasında sıradan bir 70-80 kg'lik adama göre daha mı kuvvetliyiz bodybuilding yaptığımız için? Şahsen dışarıdan çevrem 41 cm kolun var tek yumrukta bayıltırsın adamı diyorlar vb. (klasik arkadaş ortamı işte) kavgacı biri değilim. Hayatımda ciddi bir kavgaya daha bulaşmadım yani. Etkiler mi harbiden eğer karşımızdaki de teknik bilmiyorsa? Örnek ben 25kg curl yapabiliyorum. Bunun yumruk gücüne falan ne kadar etkisi olur veya bilek güreşlerine? Yanlış anlamayın, sadece meraktan araştırıyorum.

Hiçbir işe yaramaz, 41 cm kolun var adamı bayıltırsın diyenler cahil. Sen adama 1 kere vurasıya kadar karşıdaki adamda kum torbası gibi yerinde durmayacak sonuçta. Bunu sivil bir insan için söyledim, karşıdaki adam dövüş sporcusu ise sen 1 yumruk atmaya çalışırken o zaten seni çoktan yere sermiş olur.
Haklısınız hocam bende öyle düşünüyorum body ile pek alakası yok sadece dayanıklılık olabilir belki

@Loewrxx yok hocam dayanıklılıkta olmuyor, çeneye yenilen yumrukta vücuttaki kaslar işe yaramıyor.

Hocam bodybuildingin de iyi yanları var, ama haklısınız kavga için boş harbi sadece ama güç olarak artırdığına inanıyorum(yumruk gücü değil) itiş-çekiş gücü vb. bir de sokakta olası kavgada en işime yarayacak şey kütlemi kullanarak güreş sistemini kullanmaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@Loewrxx Kasların yumruk gücüne faydası var bu arada ama kollar kaslı olunca çok hantal bir yumruk olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten natural biri hantal olacak kadar kas kütlesi yapamaz. Fiziksel gücü arttırır lakin güreş, boks, mma gibi dallarla uğraşan birisine karşı bir şey yapabilme ihtimalin çok az. Ben 6-7 yıldır boks yapıyorum 2 yıldırda vücut geliştirme yapıyorum, kondisyonuma bir etkisi olmadı hala zayıfkenki gibi yumruk atabiliyorum. O yüzden yağlı olmamak önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı