Böcek korkusu

Ben korkmam fakat acayip tiksinirim. Köşede duvarda bir örümcek görsem hemen vücudum karıncalanmaya başlar. Sanki vücudumda geziyormuş gibi hissederim.
 
Örümcek, böcekler grubundan olmayıp kendi sınıfı olan eklembacaklılar grubuna ait bir canlıdır.
Dalga geçtiğimi sanıyorsunuz ama küçük örümcek türleri ile başlayıp (Zehirsiz ve iri olanlarından), tüylü ve büyük olanlarına kadar besleyebilirseniz emin olun iğrenmek değil aşık olma derecesine gelebilirsiniz.
Sandığınız gibi değiller inanın...Yakından bakınca, paha biçilemez bir şaheserler olduğunu göreceksiniz (İstediğiniz kadar tiksinin, vücudunuz kaşınmaya veya kurdeşen olmaya başlasın, en son alışacaksınız).

Örümcek (Tarantula sınıfı demek istedim) ile başlayın dememde ki amaç, diğerleri gibi değiller, asil ve uysal canlılardır.

Biliyorum herkezin alışkanlıkları veya ilgi alanları farklı ama denemeden bilemezsiniz (Bırakın vücudunuzda gezsinler, ev içinde olduğundan zehirli olduğunu sanmam (O kadar çok türü vardır ki, insanda sürekli araştırma arzusu uyandırıyor).
 
Geçenlerde YouTube'de hipnoz ile iğne korkusunu tedavi edeni gördüm ama hipnoz altında yaptığı için ve böyle şeyleri sakat gördüğüm için pek mantıklı bulmuyorum. Eline uğur böceğide alamıyorsan artık senin için yapacak bir şey yok. Korkuyu yenmenin yolu korkuyla çaresizce yüzleşmektir. Tabi kalp krizi geçirtecek derecedeyse sen böcekten uzak durmaya devam et. Bu işlerde iyi olan psikologlar elbet vardır, onları araştır ve paranı cebine koy git tedavi olmaya çalış. Benim arkadaşta hiçbir hayvana ve böceğe dokunamaz ama kapıyı bacayı kapatayım yoksa böcek gelip beni yiyecek diye düşünmüyor. Senin olayın farklı bir boyut. Profesyonellerden yardım alman gerekiyor.
 

Geri
Yukarı