Boeing 737 Max güvenli ilan edildi

166770

Kilopat
Katılım
6 Mayıs 2017
Mesajlar
6.108
Makaleler
5
Çözümler
11
Sabah Okul'da okudum bu haberi. Sizinle paylaşayım dedim🙂 Okuduğum ve anladığım kadarı ile bu uçak birden çok kez düşmüş, ve can kaybı olmuş. Madem böyle sıkıntı bir uçak ise, gökyüzüne nasıl böyle rahat ve kolay bir şekil de dönüyor?
Kaynak:
 
Aslında konu açılmıştı bununla ilgili, yine de teşekkürler.

Okuduğum ve anladığım kadarı ile bu uçak birden çok kez düşmüş, ve can kaybı olmuş. Madem böyle sıkıntılı bir uçak ise, gökyüzüne nasıl böyle rahat ve kolay bir şekilde dönüyor?
Gerekli düzenlemeler yapılıyor. İnceleniyor, yeterli bulunursa onay veriliyor. Bunlar basit şeyler değil, havacılıkta önlemler yüksek seviyede. Çok detay bilmiyorum, o konuda @Jira ve @painkiller yardımcı olabilir.
 
Aslında konu açılmıştı bununla ilgili, yine de teşekkürler.

Gerekli düzenlemeler yapılıyor. İnceleniyor, yeterli bulunursa onay veriliyor. Bunlar basit şeyler değil, havacılıkta önlemler yüksek seviyede. Çok detay bilmiyorum, o konuda @Jira ve @painkiller yardımcı olabilir.

Hocam görmedim. Şimdi siz deyince gördüm vallahi 🤣 Sorum için biraz iyi oldu aslında bu konu.
 
Madem böyle sıkıntı bir uçak ise, gökyüzüne nasıl böyle rahat ve kolay bir şekil de dönüyor?
Hiç kolay bir dönüş olmadı. Üretici şirketi Boeing havayolu şirketlerden birçok dava yedi, uçakta açık olduğundan dolayı cezalar aldı ve bu süreçte milyar dolarlar zarara girdi. Sorunları çözmek için de yeni bütçeler ve iş gücü ayrıldı. Piyasa değeri Boeing'in oldukça zararı gördü.

FAA olsun, EASA olsun binlerce test yaptı, yapmaya da devam ediyorlar. Bu saatten sonra hata yapma gibi bir lüksü yok FAA ve Boeing'in.

Her şeyden öte NEO'dan çok daha fazla satacak olan 737'nin marka değeri zarar gördü. MAX satılamayınca NEO'lar rakipsiz kaldı ve çatır çatır sattı. Böyle bir şey olmasa MAX katlayacaktı NEO'yu yüksek ihtimalle.

Çünkü Dünyanın neresine giderseniz gidin 737 teknisyeni/pilotu/mühendisi bulursunuz. Otomobil sektörünün Toyota'sı = Boeing - 737. 737 ucuzdur, mekaniktir, bakımını yaparsanız üzmeyecek bir uçaktır.
 
Hiç kolay bir dönüş olmadı. Üretici şirketi boeing havayolu şirketlerden birçok dava yedi, uçakta açık olduğundan dolayı cezalar aldı ve bu süreçte milyar dolarlar zarara girdi. Sorunları çözmek için de yeni bütçeler ve iş gücü ayrıldı. Piyasa değeri Boeing'in oldukça zararı gördü.

Faa olsun, easa olsun binlerce test yaptı, yapmaya da devam ediyorlar. Bu saatten sonra hata yapma gibi bir lüksü yok faa ve Boeing'in.

Her şeyden öte Neo'dan çok daha fazla satacak olan 737'nin marka değeri zarar gördü. Max satılamayınca Neo'lar rakipsiz kaldı ve çatır çatır sattı. Böyle bir şey olmasa Max katlayacaktı Neo'yu yüksek ihtimalle.

Çünkü dünyanın neresine giderseniz gidin 737 teknisyeni/pilotu/mühendisi bulursunuz. Otomobil sektörünün Toyota'sı = boeing - 737.

Bu model bizim ülkemiz de de yaygın mı peki?
 
737 çoğu Türk şirketinin filosunda var. Onur Air sadece Airbus filosu kullanıyor. Max'ı soruyorsan sadece THY, corendon ve Sunexpress'de var.

Hocam peki A380'in fişinin çekilmesi. Bence boeing bir işler çeviriyor. Bu benim fikrim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı