Boeing 737 vs Airbus A320

Sizin tercihiniz hangisi?


  • Oy verenlerin toplamı
    34
320 ile 737 arasında yolcunun konfor farkı olarak hissedeceği hiçbir şey yok. Bu farkı sadece pilotlar ve bakımcılar anlar. 320 Airbus tarafından fly-by-wire kullanan ilk uçak. Bu sebeple Airbus'un en önemli uçağı 320'dir ve diğer uçakları da 320'nin üstüne koya koya gitmiştir.

Şu an gördüğünüz çoğu uçağın (Airbus tarafından) atası 320'dir.

Boeing'de felsefe farkı var. Yani bir Boeing 737 ile Boeing 757/767/777 arasında dağlar kadar fark vardır. İkisi de güzel uçaktır, teknolojik olarak 320, klasik olarak 737 derim. Gönlüm de 737'den yanadır zira havacılığın Toyota'sı gibidir. Az yakar, çok kaçar, masrafı düşüktür ve havayollarının dostudur :)
 
Gönlüm de 737'den yanadır zira havacılığın Toyota'sı gibidir.
Bak buna katılırım, 10 yıl önce Toyota Corolla'lar sürücü müdahalesi olmasa da kendi kendine gaz pedalını sıkıştırıp gaz verip kazaya neden oluyordu. 737'nin MCAS'ı gibi. 🤣

Neyse şaka bir yana tercihim A320 olur. Hem 737'nin görünümünü sevmiyorum (o burun) hem de yolcuyken kendimi nedense A320'de daha konforlu gibi hissediyorum. Bunun bilimsel verisi yok, tamamen hissi. Kaynak arka tarafım. :D
 
Valla 737 MAX'lerin geleceği ne olacak bilmiyorum ama bilet alırken uzun bir süre 737-MAX yerine özellikle A320 ailesinden bir uçak seçeceğim gibi görünüyor.

Şansıma yolculuk yapmam gereken saatlerde geniş gövdeli uçaklara denk gelirsem bu ikisinin de hiç şansı yok. En azından geniş gövdeli olan uçaklardaki business sınıfı gerçek business oluyor. THY'de A320 ve B737'lerinin çoğunda olduğu gibi premium economy olarak satılması gereken koltukları business gibi satmıyorlar geniş gövdelilerde. Fakat uçak içi eğlence sistemi, kablosuz bağlantı hizmeti bile olmayan A330'lar var, onlara çok kırılıyorum denk geldiğimde. :D
 
Sorunlar çok büyük, Boeing açıklama yapmaktan kaçıyor. CEO'yu krizi yönetemediği için görevden alarak sözde dünyaya bir mesaj vermiş gibi oldular ama adam milyon dolarlar tazminat aldı :D

Havacılıkta iç içe çok fazla olunca ''sevmediğin'' uçak sayısı çok azalıyor. Şu an filodaki bütün uçaklara binerim, çok business takıntım da olmaz. Dar gövdede ve kısa mesafede zaten Business'i israf görüyorum, çok para varsa o ayrı.

THY'deki A330'ların bazılarının boş olmasının sebebi farklı. THY'nin kabin içi eğlence sistemlerine bakan ayrı bir teknik departmanı var. Onlarla ilgili planları vardı ama yalan oldu sanırsam.
 
THY'deki A330'ların bazılarının boş olmasının sebebi farklı. THY'nin kabin içi eğlence sistemlerine bakan ayrı bir teknik departmanı var. Onlarla ilgili planları vardı ama yalan oldu sanırsam.
Nedenini bilemem ama neyse ki uzun mesafeli uçuşlarda öyle boş A330'lar denk gelmedi. Müşteri açısından kötü bir şey, yolculuğun nasıl geçeceğini direkt olarak etkiliyor özellikle kablosuz bağlantı hizmetinin olmaması.

Bacak boyum 102 cm. olunca benim için ekonomi sınıfı büyük külfet haline dönüşüyor. Acil çıkış kapılarını da almak pek istemiyorum çünkü uçarken hem manzaraya bakmayı seviyorum hem de eski sporculuk zamanlarımdan kalan ciddi diz sorunum var. O anda ani hareketlerde sakatlığım nüks ederse zor durumda yardımcı olmaktan çok yük olma ihtimalim olabilir.
 
Acil çıkış kapısında oturmak sorumluluk ister. Bazen uçağa yolcular erken alınıyor, o anda teknik ekip de içeride olabiliyor, oturanları görünce gülesim geliyor, zor tutuyorum kendimi. Daha sonradan kabinciler ayarlıyor ama halkın bu konudaki duyarsızlığı üzücü.

Business'dan çok ben kokpit ekibiyle A330 ve 321'de uçtum :D Business'a 1000 basıyor açıkçası kimse alınmasın :D Gönlüm 777 ile ABD'ye gitmekte ama hayırlısı.
 
Business'a 1000 basıyor açıkçası kimse alınmasın :D
Bu virüs durumları olmasaydı PPL eğitimlerine başlayacaktım, o zaman da ben hava atarım sana kokpitte "oturmaktan" iyi diye. :D

Toplamda 78 saatlik uçuş programının da olduğu bir eğitimi araştırıyordum, bu ayın başlarında da işi fiziksel hale getirecektim ama malum nedenden dolayı her şeyi ertelemek durumunda kaldım. Başlangıç olarak 35 bin € civarı bir maliyet var gibi görünüyor ama bunun üstünde bir meblağ çıkacağından eminim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı