Boks mu gym mi?

805079

Centipat
Merhaba. Yaṣım 16 boyum 185 cm kilom 69 kg gibi. Bu yaz spora gitmek istiyorum. Fiziki olarak zayıfım. Boksa gitsem fiziki olarak da ilerleyebilir miyim? Yoksa gyme mi gitmeliyim? Siz benim yerimde olsanız hangisini tercih edersiniz?

Ben şahsen spor salonunu seçerdim. Sonuçta spor salonu daha vücut odaklı. Boks ise kendini savunma sporu gibi bir şey.

Merhaba. Yaṣım 16 boyum 185 cm kilom 69 kg gibi. Bu yaz spora gitmek istiyorum. Fiziki olarak zayıfım. Boksa gitsem fiziki olarak da ilerleyebilir miyim? Yoksa gyme mi gitmeliyim? Siz benim yerimde olsanız hangisini tercih edersiniz?
Dövüşmeyi öğrenmek istiyorsan boks. Fakat şunları bil boksa gidersen burnun da kırılabilir başka bir yerinde bu yüzden sana önerim hiç bulaşma gym'ye git.

İkisine de kayıt olmaya bütçen yetiyorsa bence de ikisini beraber ilerletmek daha mantıklı. Hafta da 5 6 gün spor salonuna gideceğine 3 gün spor 2 gün boks daha faydalı olur diye tahmin ediyorum.
Boksa gitmeni öneririm zaten çoğu boks salonlarında dövüş için gerekli spor aletleri bulunuyor. Yerinizde olsam dövüşe giderdim, bir yandan kas kazanıp bir yandan dövüşmeyi öğrenmek daha iyi olur.
Boks yapan adam zaten ağırlık antrenmanıda yapmalıdır.
Hocam peki benim bir akrabam profsiyonel fransız boksörü. O söylüyorki bana Fransız boksuna git seni yüksek seviyyede hazırlatıyım. Sizce normal boksamı fransız boksunamı gitmeliyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı