Boks yapmak istiyorum fakat ciddi bir hasar almaktan korkuyorum

jannapref

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
Selamlar arkadaşlar. Bir süredir Boks'a merak salmış durumdayım ve devamlı bir şekilde boks eğitimi almak ve antrenmanlarımı sürdürmek istiyorum. Profesyonel bir kariyer düşünmüyorum amacım yalnızca dövüşmeyi ve kendimi korumayı öğrenmek. Her ne kadar dişimin burnumun kırılması, ağzımın gözümün şişmesi benim için bir problem teşkil etmese de almamam gereken bir yere sert bir darbe alırsam ve bunun sonucunda vücudumda/beynimde hayati bir hasar oluşursa diye çok korkuyorum. Yalnızca boks eğitimi veren bir kulüpte, profesyonel maça çıkmadan, ringde eğitim amacıyla maçlar yapsam dahi böyle bir durumun yaşanması olası mıdır, korku duymam gerekir mi? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarım bana yardımcı olabilirse çok sevinirim ^^

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bazı ekipmanlar var ama uzun vadede sorunlar ortaya çıkabilir. İsterseniz boks dışında da kendinizi savunabilirsiniz.
Yanıtın için teşekkür ederim. Dediğim gibi tek amacım kendimi savunmayı öğrenmek ve iyi dövüşebilmek. Bahsettiğim konu haricinde aklıma takılan bir diğer husus ise eğer ki olası bir durumda burnum kırılırsa yamulup yamulmayacağı. Eğer yamulmazsa kırılmasında pek bir sorun yok ama yamulma ihtimali beni biraz boks işinden soğutmadı değil hahahsha
Gerçi bilemiyorum öyle bir durumda bir operasyonla eski haline döndürülebilir mi..

Yanıtın için teşekkür ederim. Dediğim gibi tek amacım kendimi savunmayı öğrenmek ve iyi dövüşebilmek. Bahsettiğim konu haricinde aklıma takılan bir diğer husus ise eğer ki olası bir durumda burnum kırılırsa yamulup yamulmayacağı. Eğer yamulmazsa kırılmasında pek bir sorun yok ama yamulma ihtimali beni biraz boks işinden soğutmadı değil hahahsha
Gerçi bilemiyorum öyle bir durumda bir operasyonla eski haline döndürülebilir mi..
Boksta direkt yüze vuruyorsun. Çalışma esnasında bir sorun yaşamazsın ama ringe çıktığın zaman dövüşün kuralı olmayacak. Boks şart değilse, başka bir dövüş sporuna gidebilirsin. Aikido, Judo, Karate, Taekwondo, Muay Thai, Wing Tsun, Ju Jitsu gibi bolca seçeneğin var.

Profesyonel olmayacaksanız kimse size düşündüğünüz şekilde fiziki zarar vermez.
Neden ki? Dövüş sporları konusunda tamamen pratiksiz ve eğitimsiz birisi antrenman maçında ringde yorgunluk dolayısıyla gard pozisyonunu koruyamayıp burnuna sağlam bir yumruk yese kırılma ve yamulma ihtimali yok mudur?

Neden ki? Dövüş sporları konusunda tamamen pratiksiz ve eğitimsiz birisi antrenman maçında ringde yorgunluk dolayısıyla gard pozisyonunu koruyamayıp burnuna sağlam bir yumruk yese kırılma ve yamulma ihtimali yok mudur?
Var ama bu dediğin paranoyaklıktır ve tüm olasılıkları içine katmaktır. Ehliyet kursuna yazılmış birinin ya uçurumdan uçarsam demesi gibi. Uçabilirsin ama dikkatli sürersen bir şey olmaz. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı