Boksör kırığına ne yapılmalı?

Rynesquik

Hectopat
Yaklaşık 1 saat önce arkadaşımla kavga ediyorduk ve sinirimi duvardan çıkardım duvara yumruk attım ve o anın öfkesiyle bir ağrı hissetmedim ama 5 dakika sonra serçe parmağımda ağrı başladı. Buz falan koydum ama ağrısı hala devam ediyor. Serçe parmağımı hareket ettirebiliyorum ama yumruğumu sıkamıyorum veya serçe parmağımla bir şey ittiremiyorum kuvvet uygulayamıyorum. Aranızda daha önce başına gelen varsa biraz anlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hastaneye gittim acile doktor eli ile kontrol etti incinmiş dedi ama benim içime sinmiyor yazı falan yazarken telefonu tutarkende ağrıyor.

Normalde X-ray'e göndermesi gerekirdi acildeki elemanın, tekrar git ağrısından duramadığını, kırık ve çatlaktan şüphe duyduğunu söyle. Yine X-ray'e yollamazsa sen söyle, hocam bir X-ray tetkiti alalım mı diye. Ben 1 hafta dayanırım diyorsan ilk mesajda dediğim gibi bir ortopedi uzman doktorundan randevu ayarla ve git, o kesinlikle daha kapsamlı muayene eder.

Normalde X-ray'e göndermesi gerekirdi acildeki elemanın, tekrar git ağrısından duramadığını, kırık ve çatlaktan şüphe duyduğunu söyle. Yine X-ray'e yollamazsa sen söyle, hocam bir X-ray tetkiti alalım mı diye. Ben 1 hafta dayanırım diyorsan ilk mesajda dediğim gibi bir ortopedi uzman doktorundan randevu ayarla ve git, o kesinlikle daha kapsamlı muayene eder.

Tamamdır hocam yarın ortopedi doktorundan randevu alacağım peki siz hiç boksör kırığı yaşadınız mı?

Normal değil mi elini duvara vurduktan belli bir süre ağrıması. Normalde bir şey olmaz derdim lakin benim de bir parmak yamuk kaynadı kırıldığının farkında olmamışım, yamuk kaynadığından olmadım 7 senedir böyle yamuk parmakla geziniyorum. :)

Evet, doktora gitmemiştim kendi kendine kaynadı fakat serçe parmağımı çok hantal oynatabiliyorum. İşte bu yüzden doğru kaynaması için doktora gitmek şart.

Hocam siz belirti olarak ne yaşadınız her zaman mı ağrı vardı veya kırıldığında serçe parmağınızı oynatabiliyor muydunuz yumruğunuzu sıktığınızda ağrı oluyor muydu?

Normal değil mi elini duvara vurduktan belli bir süre ağrıması. Normalde bir şey olmaz derdim lakin benim de bir parmak yamuk kaynadı kırıldığının farkında olmamışım, yamuk kaynadığından olmadım 7 senedir böyle yamuk parmakla geziniyorum. :)

Evet aslında normal ama incinmede olabilir kırıkta çatlakta belli olmaz yamuk kaynamaması için doktora görünmek şart.

Evet, doktora gitmemiştim kendi kendine kaynadı fakat serçe parmağımı çok hantal oynatabiliyorum. İşte bu yüzden doğru kaynaması için doktora gitmek şart.

Hocam tekrardan merhaba dediğiniz gibi ortopedi doktoruna gittim röntgen çekildi ve çok ufak önemsiz bir kırık çıktı alçı yapılmadı sargı sarın dedi buradanda ders çıkarmış oldum artık bir daha duvara yumruk atmam :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı