Boot menüsünde ayarlar kayıt olmuyor

zehirx

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,
Format atacağım daha önce kullandığım USB diskimi yine aynı bilgisayarıma (laptop) format atmak için kullanacağım.
Fakat Boot menüsünden USB diski birinci sıraya alıyorum daha sonra "Save and exit" a basıp bilgisayar yeniden başlıyor fakat direkt masaüstüne geliyor.
Tekrar Boot ayarlarına girdiğimde ise yaptığım değişiklik kayıt olmamış ve hala üçüncü sırada görünüyor USB disk.
Sorunu nasıl çözebilirim?

Arkadaşlar merhaba,
Format atacağım daha önce kullandığım USB diskimi yine aynı bilgisayarıma (laptop) format atmak için kullanacağım.
Fakat Boot menüsünden USB diski birinci sıraya alıyorum daha sonra "Save and exit" a basıp bilgisayar yeniden başlıyor fakat direkt masaüstüne geliyor.
Tekrar Boot ayarlarına girdiğimde ise yaptığım değişiklik kayıt olmamış ve hala üçüncü sırada görünüyor USB disk.
Sorunu nasıl çözebilirim?
Bios piliyle alakalı olabilir mi bilmiyorum. Bilgisayarın saatinden kontrol edebilirsiniz. Diğer çözümler için bios sürümünü güncelleyip deneyerek ya da anakart destekliyorsa açılışı biosa girmeden disk, usb boot şeklinde seçebilirsiniz. Eğer yine olmuyorsa usb diskiniz boot yapamıyordur.

BIOS piliyle alakalı olabilir mi bilmiyorum. Bilgisayarın saatinden kontrol edebilirsiniz. Diğer çözümler için BIOS sürümünü güncelleyip deneyerek ya da anakart destekliyorsa açılışı BIOS'a girmeden disk, USB Boot şeklinde seçebilirsiniz. Eğer yine olmuyorsa USB diskiniz Boot yapamıyordur.

Daha önce ESC'ye basarak disk seçimi yapabiliyordum Boot menüsüne girmeden. Fakat şimdi o da olmuyor. Hazırladığım ISO dosyasından kaynaklanıyor olabilir mi diyeceğim ama dosya bozuk olsa bile Boot menüsünde ki ayar kayıt olur diye düşünüyorum. Ayrıca daha önce bu flash disk ile format atmıştım.
Sorunu çözdüm. Boot tuş BIOS'da aktif değilmiş. Önce onu aktifleştirdim daha sonra USB ile alakalı ayar disable konumundaymış onu da enable yaptım ve gördü. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Daha önce ESC'ye basarak disk seçimi yapabiliyordum Boot menüsüne girmeden. Fakat şimdi o da olmuyor. Hazırladığım ISO dosyasından kaynaklanıyor olabilir mi diyeceğim ama dosya bozuk olsa bile Boot menüsünde ki ayar kayıt olur diye düşünüyorum. Ayrıca daha önce bu flash disk ile format atmıştım.
Sorunu çözdüm. Boot tuş BIOS'da aktif değilmiş. Önce onu aktifleştirdim daha sonra USB ile alakalı ayar disable konumundaymış onu da enable yaptım ve gördü. Teşekkürler.
İsterseniz BIOS'u güncelleyip tekrar deneyin ya da BIOS ayarlarını sıfırlayıp tekrar deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı