Boşanma ve nafaka konusu

Fur1907kan

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
1.293
Makaleler
1
Yer
Mersin
Öncelikle merhabalar, internette gezdiğimde sürekli nafaka konusunda sanki kadınlar şeytanmış gibi benzetmeler yapanları gördüm. Benim annem ve babam ayrılmıştı. Babam bir kere bile beni görmeye gelmedi. Nafaka da vermedi. Hiç doğru düzgün akrabam da yok, vefat ettiler. Babam denen şahısı çok küçükken görmüştüm en son. Daha sonra da hiç görmedim. Bunu çok kafaya takmıyorum. Bu konuyu neden açtım derseniz sosyal medyada sürekli nafakanın kaldırılması yönünde mesajlar atılıyor. Bu konuda şu detay atlanıyor. Gerçekten ihtiyacı varsa nafaka verilmelidir.
 
nafaka konusunda sanki kadınlar şeytanmış gibi
Kadınlar bu konuda yasa karşısında çok fazla pozitif ayrımcılık imkanı yakaladığı için eleştiriliyor. Eleştirinin yapıldığı noktaya göre haklı tarafları da var.

1- Çocuk yoksa ve kadın kendine bakabilecek seviyedeyse bir kere kadına nafaka ödemek saçmalık.
2- Çocuk varsa nafaka ödenmeli ama bu nafakanın nasıl kullanıldığı da bir güç tarafından denetlenmeli ve aksilik olursa kesilmeli. Ya da kuralları çiğneyen taraf ceza almalı.

Çocuğun özel okuluna gitmesi gereken paraları (baba yatırıyor parayı) almaya çalışan ''anneler var.'' Ya da baba kişisi çocuğun yemek ve kıyafet ihtiyacı için para veriyor, o para da bir şekilde kadın sayesinde çocuğa harcanması gerekirken harcanmıyor. Eleştirilen kısım da tam olarak bu. Çocuğu için gelen parayı kendi zevki için harcayan kadınlara şeytan yakıştırması gayet de yapılır.

Bir de haklı - haksız durumu var. Örneğin sen bir erkeksin ve evlendiğin kadın seni aldatıyor. Öğreniyorsun, boşanıyorsan ve devlet sana kadına nafaka ödeyeceksin diyor. Neden? Neden seni aldatan, haksız tarafa nafaka ödeyesin ki? Bu saçmalık değil de ne? Çocuğa demiyorum bak, kadına!

Yazık yani, bu ülkede zaten geçinmek bir hayli zorken bir de haksız tarafa yıllarca para ödemek bana koyar açıkçası. Çocuk konusunda da anlayışlı bir kadın masrafları ''eşit'' karşılamayı tercih eder.

NOT: Senin hikayende anlattığına göre %100 baban haksız. Olaylar kişiden kişiye değiştiği için GENELLEME yapmaya gerek yok. Senin yaptığın bir genelleme.
 
Bir de haklı - haksız durumu var. Örneğin sen bir erkeksin ve evlendiğin kadın seni aldatıyor. Öğreniyorsun, boşanıyorsan ve devlet sana kadına nafaka ödeyeceksin diyor. Neden? Neden seni aldatan, haksız tarafa nafaka ödeyesin ki? Bu saçmalık değil de ne? Çocuğa demiyorum bak, kadına!
Bir de haklı-haksız durumu var. Örneğin sen bir kadınsın ve evlendiğin adam sürekli içki içiyor. Kumar oynuyor. Kadın bundan bıkıyor ve boşanma davası açıyor. Boşanırken devlet adama kadına nafaka ödeyeceksin diyor. Adam hem bu naneleri yiyor üstüne de nafaka vermeyi reddediyor. Vermek istemiyor. Bu da ister istemez çekişmeli boşanma davalarına yol açıyor.
 
Öncelikle merhaba, internette gezdiğimde sürekli nafaka konusunda sanki kadınlar şeytanmış gibi benzetmeler yapanları gördüm. Benim annem ve babam ayrılmıştı. Babam bir kere bile beni görmeye gelmedi. Nafaka da vermedi. Hiç doğru düzgün akrabam da yok, vefat ettiler. Babam denen şahısı çok küçükken görmüştüm en son. Daha sonra da hiç görmedim. Bunu çok kafaya takmıyorum. Bu konuyu neden açtım derseniz sosyal medyada sürekli nafakanın kaldırılması yönünde mesajlar atılıyor. Bu konuda şu detay atlanıyor. Gerçekten ihtiyacı varsa nafaka verilmelidir.

Bir kadinla evlen sonra ayril senden donunu bile aldiginda ne oldugunu anlarsin cok ciddi ayrimcilik var pozitif falan degil direk ayrimcilik soz konusu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı