Bosna Hersek'te oturma ve çalışma izni alınabilir mi?

Selam. Bosna Hersek vizesiz ve pasaportsuz çipli kimlik kartı ile gidebildiğimiz ülkelerden. Parası da Türk lirasından 13 kat değerli, orada çalışmak veya oturma izni alabilmek ne kadar mümkün bunu merak ediyorum. Sicil ve diğer konularda bir kusurum yok çok şükür, oraya gidip karşımda birisiyle rahat diyalog kurabilecek kadar iyi bir İngilizce seviyesine sahibim. Orada çalışmak veya oturma izni almak için ne yapabilirim? Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Bende biraz para biriktirip Kürt kaçakçılarına biraz para verip Meksika sınırından Amerika'ya geçip Amerikan rüyasını yaşamak istiyorum.

Evet onu çevremdeki herkes denemek istiyor ama kamplardaki çile çekilmezmiş :D
En legal yöntemlerle gitmek en mantıklısı orada bir kaza geçirsen ya da hasta olsan hastaneye falan da gidemezsin orası biraz korkutucu.

Bosna-Hersek, Bursa'dan küçük bir ülke. Karmaşık bir siyasi yapısı var. Vatandaşlık ve oturum izni durumunuz tehlikeye girebilir Sırp veya Hırvat hükümet başa gelince. İş imkanı bakımından da kıt bir yer. Sanayisi yok denecek kadar az, hatta belki yoktur. Turizm ve hizmet sektöründen iş bulabilirsiniz genel olarak. Bir de Sırp Cumhuriyeti mi Bosna Hersek Federasyonu tarafında mi yaşayacaksınız orası da muamma. Bana kalırsa Balkanlarda en kötü Sırbistan'ı deneyin. Bosna-Hersek'ten daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı