Boşuna üniversite okumuş gibi hissetmek

Roseika

Kilopat
Katılım
12 Haziran 2017
Mesajlar
68
Çözümler
2
Merhaba, başlıkta bahsettiğim gibi üniversiteyi boşa okumuş hissediyorum. Şu an bir ön lisans sağlık bölümünden neredeyse mezun olmuş durumundayım. Geçmişimde ailesel birçok şey yaşadığım için kendi zevklerimi, ilgi alanlarımı öğrenecek zaman ya da kendimi tanıyabilecek vakit bulamadım. Mezuna kalmamın ardından sağlık garanti ya deyip bir bölüm seçerek aile baskısından kurtulmak için kendimi bir üniversiteye attım. Ancak son zamanlarda fark ettim ki bu bölüm benim için değilmiş. Çocukluğumda her zaman bilgisayarla ilgilenirdim, oyunlar oynardım ancak benim ilgimin daha çok yazılım yönünde olduğunu geç de olsa yakın zamanda fark ettim.

Şu an mezun olmak üzereyim, üstümde harcanmış bir para ve kendimin harcadığı emeklerle yıllar var. Aileme bu durumu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum doğal olarak emeklerini hiç etmek istemiyorum. Aynı zamanda da yazılımın benim yok saydığım onca emeği bana geri getirebileceğinden emin değilim. Sorum şu; genel olarak bu duruma benzer durum yaşayan var mı? Kendi mezun olduğu bölümden farklı işi yapan var mı? Bunları nasıl yaptınız, nasıl psikolojik olarak bu süreci aştınız? Deneyimlerini aktarabilen herkese şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu kişi ön lisans sağlık bölümlerine kesin gözüyle bakıyor. Atama puanları ortada maalesef. Merak ettiğim için soruyorum, ne okudunuz?

Sağlık bölümünde meslek nasıl garanti oluyor?

Çevrenin oluşturduğu şehir efsanesi denebilir. Klasik insanımız.
 
Önündeki 25-30 sene boyunca yapacağın mesleği imkanın varsa hiçbir baskıya boyun eğmeden ilgi alanlarına göre seç bence. Her sabah kalkıp sevmediğin bir işi yapmak bunaltır, çok bunaltır. Ne kadar bu durumda insan gördüysem hepsi pişman.
 
Anlıyorum, derdini de anlıyorum da ne okuduğunu soruyorum işte. Özeldeki iş imkanı hakkında yorum yapacaktım. KPSS ile atanamazsan sonu özel ki yapacak bir şey yok. Ne yapabiliriz senin için?
Radyoloji teknikeriyim, DGS ile hemşireliğe geçmeyi düşünüyordum ancak şuan kafam anlattığım durumlardan karışık.
 

Geri
Yukarı