Boy uzaması durdu mu?

BugraFurkanX

Decapat
Merhaba, şu anda 17 yaşındayım ve 15 yaşından beri boyum 1.72 civarında. İki senedir bir iki santim belki uzamışımdır. Boyum arkadaşlarıma göre kısa kaldığı için kötü hissediyorum. Boyumu uzatmak için yapabileceğim bir şey var mı? Yoksa artık boy uzaması durduğu için yapabileceğim bir şey yok mu? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, şu anda 17 yaşındayım ve 15 yaşından beri boyum 1.72 civarında. İki senedir bir iki santim belki uzamışımdır. Boyum arkadaşlarıma göre kısa kaldığı için kötü hissediyorum. Boyumu uzatmak için yapabileceğim bir şey var mı? Yoksa artık boy uzaması durduğu için yapabileceğim bir şey yok mu? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

Hocam egzersizlerle 1.75 şanslıysanız belki 1.80 olabilirsiniz. Tamamen genetiklere bağlı.

Erkek çocuklar genelde babanın boyunun 10cm üstünde veya altında bir aralıkta boy uzunluğuna sahip olur. Halâ boyunuzun bir nebze uzama ihtimali var birkaç sene boyunca ama zayıf bir ihtimal.

Eğer birileri boy uzatma ameliyatı olun diye akıl verirse sakın yaptırmayın. İşlem bacak kemiklerinin kırılıp aralıklı bırakarak yeniden kaynaması ve boyun birkaç santim uzatılması ile gerçeklerşir ve son derece riskli bir işlemdir. Kendiniz ile barışık olup boy meselesini takıntı yapmamaya çalışın.

yani ergenliğe girdiğin yaş önemli 11 12 yaşlarında girdiysen durmuş olabilir.İstersen hastaneye git kemik yaşına baktır.Doktor ona göre birşeyler yapar.Kan testine baktır eksik olan vitaminlerine göre ilaç kullan doktor söyler zaten sana.Ben de 16 yaşına gireceğim eylül ayında 173 174 civarı.

Altın standart bir yaş yoktur. Erken ergenlik gibi bir sebeple olması gerekenden erken şekilde büyüme plakların kapanmaya yaklaşmış veya kapanmış olabilir. El bileği röntgeni çekilerek sonuca bakılabilir. Plaklar kapandıysa boy uzamaz. Endokrinoloji/Çocuk endokrinolojisi bölümüne gitmelisiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı