Boy uzatma tavsiyeleri

Katılım
17 Aralık 2021
Mesajlar
594
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba ben Samet. 2006 yılında eylül ayında doğdum. Şu an boyum 1.63 civarında annem ve babam 1.60 boylarında genetiğim kötü benden küçük veya aynı yaştaki arkadaşlarım benden daha uzun ve kendimden nefret duygusu yaratıyor. Boyumun uzamasını istiyorum kesin çözüm nedir?
 
Dostum ip atlaman boyunu uzatmaz ama destek olabilir. Yani senin genlerinde uzamamak varsa istediğin kadar atla pek bir şeye yaramaz.
Yaşı daha küçük en azından beslemesine dikkat ederek spor yaparak katkıda bulunabilir
 
Yaşı daha küçük en azından beslemesine dikkat ederek spor yaparak katkıda bulunabilir.

Gerçekten büyümesinde sıkıntı varsa yaşı küçükken ilaç tedavisine başlamalı çünkü ne kadar geç başlarsa o kadar ergenliğin sonlarına gelmiş oluyor. Ergenliğin sonlarına geldiğinde ise istediğin kadar iğne vurun yine de uzatmıyor sadece boşuna kan şekerini yükseltiyorsun.
 
Bizim komşu çocukları vardı 3-4 tane, genetik olarak kısalardı, bir ilaç falan vermiş diye duymuştum doktor, uzadılar. Garip bir şekilde ince oluyorlar, bacak boylarını uzatıyorlar ama istersen dene bunu kardeşim.
İğrenç görüntüsü olacaksa uzamasın daha iyi. Ayrıca daha küçüksün uzar boyun.
 
Yüzmek boy uzat mıyor mu?
Boy uzatıyor diye bir şey yok şöyle anlatayım mesela suyun altın kendini iterek yüzersen bacak kaslarını iyi bir şekilde çalıştırmış olursun ve bu senin kemiklerinin gerilmesini sağlıyor bu sayede katkıda bulunuyorsun mesela şöyle bir şey var insan uyuduğunda boyu 1-3 santim civarında uzar çünkü yatarken bacakların düz oluyor ve kemiklerin geriliyor ama gün içerisinde tekrar eski haline dönüyor kalıcı değil
 
Yüzmek boy uzat mıyor mu?

Dostum yüzmek, ip atlamak vs. diye düşünme bunu. Eğer genetik olarak senin boyun kısa olacaksa sen istediğin kadar spor yap boyun uzamaz. Spor sadece destekler. Mesela sen spor yapmayarak 1.70 olacaksan spor sayesinde 1.72-1.74 olabilirsin. Yani aman aman bir şey bekleme. En iyisi doktora gitmek çünkü yaşın geçtikten sonra ilaç tedavisine başlasan da o ilaç boyunu uzatmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı