Boy ve kilo orantısı nasıl hesaplanır?

166770

Kilopat
Makaleler
5
Arkadaşlar, biliyorum bu tarz konular linç ediliyor direkt. Ama benim ki biraz farklı. Bu gün tartıldım. 181 boy, 66 kg çıktım. Hesaplama.net gibi siteler var. Ama onlara pek güvenmiyorum. A sitesi orantılı diyor ise. B sitesi 5 kilo daha al falan diyor. Bunun doğru yolu nedir? Ya da benim bilmediğim bu boy ve kilo orantısını düzgün hesaplayan siteler var mı? Paylaşır iseniz sevinirim 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlıklı olmaya bak, ben 1.68 boyla 78 kiloyum şu an :D sağlıklı olduktan sonra gerisini vücud toparlıcaktır. Bence şu ankilon gayet ve boy ortalaman güzel. Önerim 70'in üstüne çıkarma yeter.

Sağlık bakanlığının resmi sitesi.

Vücut ağırlığının (kg) boy uzunluğunun karesine (m²) bölünmesiyle (kg/m²) beden kitle indeksi belirlenir. Çıkan değer bireyin zayıf, normal, fazla kilolu ya da obez olup olmadığını gösterir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre beden kitle indeksi,
· 18,5 kg/m²'den küçük ise zayıf,
· 18,5 - 24,9 kg/m² arasında ise normal,
· 25 - 29,9 kg/m² arasında ise hafif şişman,
· 30 kg/m²'den büyük ise obez, olarak sınıflandırılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı