Boyum Uzamıyor

Bunun için 2 kişiye ihtiyacın var. Sen yere yatıyorsun bir kişi kollarından diğer kişi ayaklarından tutup asılıyor bunu her gün 1 saat uyguluyorsun. Ayda 10 cm uzama garantili. Baktın fazla uzadın aynı şeyi asılma değilde itme şeklinde yapıyorsun bu sefer de ayda 10cm kısalıyorsun. Artık kendine göre ayarlarsın. 👍

Şu saçma sorular çok sık olmaya başladı. Arkadaşlar yapacak bir şey yok bekleyeceksiniz. Benim bir çok arkadaşım birden boy attı. Kafanıza takmanıza bile değmez. 🙂

Kardeşim benimda boyum 1.55 di fazla olmasa da lisede 1 yılda 11 santim uzandım 1.70 şu anda hala kısayım ama uzar yani birde doktora görün hormon testi yaptırsın ailen sana hormon eksikliğinden de olabilir. Süt falan hikaye bu arada günde 10 kazan süt de içsen boyun uzamaz. Sadece kemiklerin güçlenir boy tamamen hormonla alakalı bu arada şu an zıplama veya barfiks gibi antrenmanlar boyunu az da olsa uzatabilir kemiklerin arasında bir boşluk olur az da olsa bu yüzden uzayabilirsin ama bu boşluk ergenlikten sonra büyük ihtimalle kapanacagi için hiçbir türlü uzama gerçekleşmez.
Bu arada burada soruya sacma diyenleri takma galiba kendileri herhangi bir sorun yaşamamış ve empati kuramayacak kadar bencil insanlar ayrıca her şeyin kendi kendine olmasını beklemek de cahilliğin kaçıncı evresi bilmiyorum. Tıbbi olarak bir sorun varsa gecikmen tedavi imkanını kaybettirebilir.

Bunun için 2 kişiye ihtiyacın var. Sen yere yatıyorsun bir kişi kollarından diğer kişi ayaklarından tutup asılıyor bunu her gün 1 saat uyguluyorsun. Ayda 10 cm uzama garantili. Baktın fazla uzadın aynı şeyi asılma değilde itme şeklinde yapıyorsun bu sefer de ayda 10cm kısalıyorsun. Artık kendine göre ayarlarsın. 👍

Şu saçma sorular çok sık olmaya başladı. Arkadaşlar yapacak bir şey yok bekleyeceksiniz. Benim bir çok arkadaşım birden boy attı. Kafanıza takmanıza bile değmez. 🙂

Arkadaş 8. sınıfta olduğunu belirtmiş eğer akışına bırakıp lise 3-4 e geldiğinde ideal seviyede bir boya sahip olamazsa mutsuz olacak ve belki bu sebepten doktora gittiğinde hormonal bir eksiklik ile karşılacak veya beslenme anlamında yetersiz kaldığını söyleyecek doktor. Daha sonra çözüm adımları atılacak, egzersiz için yönlendirme yapacak belki hormon iğnesi yapacak. Lakin belli bir yaşa geldiğinden bu süreç çok daha az fayda edecek. Velhasıl erken fark etmek birçok şeyi düzeltebilir.

Ben 8. sınıfta 160 boya sahiptim. Şimdi 11. sınıfım ve boyum 172-73 civarı. 8 aydır basketbol oynuyorum ve düzenli olarak spor yapıyorum. Spordan kastım ağırlık kaldırmak vesayre. Boyu kısaltıyor demeye kalkarsan şamarı basarım. Alakası yok. Annem 163 babam 183. Anne ve baba uzunsa gen ters tepebilir diyen arkadaşa selam olsun. Dostum sen çok yanlış biliyorsun. Anne ve babanın genleri birleşir ve ortaya çocuk çıkar. Bu çocuk annenin ve babanın çekinik genlerini alabilir. Bunun dışında dostum büyüme hormonunu kontrol ettirebilirsin. Yastıksız uyuyabilirsin bu çekilde omurgan kavissiz kalır ve dümdüz olduğu için 1-2 santim eklersin. 2 haftadır yastıksız uyuyorum 1 santimetre uzadım sonuç mükemmel. Testesteron hormonuna baktır östrojene baktır. Sağlıklı beslen ve 1 hafta içinde toplamda yarım saat ver her asılmada en az 15 saniye olacak şekilde asıl. Ama asılırken belinin alt kısmı ağrımamalı. Bu sana omurgan açılıyormuş ve bu sayede boyun uzayacakmış hissi verse de ciddi sorunlara sebep olabilir. Kalsiyum alımı önemli her gün 1 bardak mümkünse doğal olsun inek sütü içmelisin. Benden bu kadar umarım en yakın zamanda uzayıp dalga geçen dallamalara haddini bildirirsin.

Dostum, ben boy uzatmak için değil de 1-2 senedir kendimi bildim bileli daha çok rahat uyuduğumdan yastıksız uyuyorum. Lakin, yüz üstü yastıksız ve sağ kol sağa sol kol sola doğru açık şekilde uyurum hep. Çok sevdiğim, çok rahat ettiğim bir uyuma şekli.

İlle sırt üstü mü yatmam gerekiyor?

Önce endokrinoloji bölümüne gidiyorsun. Epifizlerin nasıl, ona bakacaklar. Growth Hormon düzeyine bakacaklar. Gerekliyse replasman tedavisi göreceksin. Değilse yer çekimine karşı egzersizleri önerip oradan ayrılacaksın. Yani şuan uzman bir göz görmeden burdan okuyacakların sadece canını sıkar ya da boşa heves verir.

Kahvaltıda 1 bardak süt iç. Düzgün saatlerde uyu. Bunlar dışında yapacağın şeylerin neredeyse hiç etkisi olmaz. Cidden kafayı taktım diyorsan her gün yarım saat asıl. Duramayacağını ikimiz de biliyoruz ama bir şekilde yaparsan 5 yılda en az 1 cm fazladan uzarsın.
asılma nasıl bişey ?

Boy uzamasına kemik gelişimine katkı yapan peynir, yoğurt hiç sevmem hiç yemem ama boyum uzun. Sütü çok nadir içerim. Sporda yapmıyorum ama boyum uzun. Genetik büyük etken kardeşim.
Sanki 1.95 boyunuz varmış gibi bahsetmişsiniz, sokağa çıktığınız'da 10 gençten 7'si 1.80 üzerinde belki iyi beslenirseniz 1.90 olacaktınız kim bilebilir?
asılma nasıl bişey ?
Kardeşim sen doktor tavsiyesi al, ben senden 1 yaş büyüğüm 1.76'yım yaşın daha küçük liseye bittiğinde 1.65 olursun diye tahmin ediyorum, adam "benim boyum uzamadı senin boyum uzamaz" diyor herkes aynı şekilde uzuyor ya dediğimi yapıp doktora gidersen sana hormon falan verirler.

Sanki 1.95 boyunuz varmış gibi bahsetmişsiniz, sokağa çıktığınız'da 10 gençten 7'si 1.80 üzerinde belki iyi beslenirseniz 1.90 olacaktınız kim bilebilir?

Kardeşim sen doktor tavsiyesi al, ben senden 1 yaş büyüğüm 1.76'yım yaşın daha küçük liseye bittiğinde 1.65 olursun diye tahmin ediyorum, adam "benim boyum uzamadı senin boyum uzamaz" diyor herkes aynı şekilde uzuyor ya dediğimi yapıp doktora gidersen sana hormon falan verirler.
Benim demek istediğim şey bana bakın ben uzun boyluyum demek değil. Demek istediğim şey olayın büyük bir çoğunluğunun genetikle alakalı olduğu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı