Halen yaygın bir şekilde böyle olduğuna dair bir inanış var. Basket oynayanların genelde uzun boylu olmasını basket oynamalarına bağlanıyor. Basket oynayanlar uzamıyor, genelde uzunlar basket oynuyor. Topu potaya soktuğunda genetiğinde bir değişiklik olmuyor özetle. Küçükken hiç spor yapmayan 2 abime göre sık şekilde futbol ve sonrasında fazlasıyla basketbol oynamama rağmen onlardan daha uzun olamadım
Ortanca abim benden daha uzun. Ben biraz en büyük abime yakın oldum.
Hatta Gravity Boots adıyla satılan insanın ters asılmasına imkan veren aletlerin de boy uzattığını iddia edenler var. Bu da doğru değil. Omurgaya faydası olabilir ancak bunu da bilinçsizce yapmak zarar da verebilir.
Boy uzatma egzersizleri ne yazık ki işe yaramıyor. Fitness boy uzatır mı? Ağırlık çalışmak boy kısaltır mı? Boy efsanelerini inceliyoruz.
Bart Loews's answer: A primer on your height & what you can do about it Your height is determined between 60%-85% by your genetics. The remainder of that is environmental, primarily nutrition [1]. If you're malnourished during your growing years you won't reach your full potential. If you get en...
Eki Görüntüle 630115