Boyum uzun olsun istiyorum

Halen yaygın bir şekilde böyle olduğuna dair bir inanış var. Basket oynayanların genelde uzun boylu olmasını basket oynamalarına bağlanıyor. Basket oynayanlar uzamıyor, genelde uzunlar basket oynuyor. Topu potaya soktuğunda genetiğinde bir değişiklik olmuyor özetle. Küçükken hiç spor yapmayan 2 abime göre sık şekilde futbol ve sonrasında fazlasıyla basketbol oynamama rağmen onlardan daha uzun olamadım :) Ortanca abim benden daha uzun. Ben biraz en büyük abime yakın oldum.

Hatta Gravity Boots adıyla satılan insanın ters asılmasına imkan veren aletlerin de boy uzattığını iddia edenler var. Bu da doğru değil. Omurgaya faydası olabilir ancak bunu da bilinçsizce yapmak zarar da verebilir.

Eki Görüntüle 630115
Lisede bir arkadaşım vardı. Hem kilolu hem de kısa boyluydu. Basketbol oynadı. Zayıfladı , boyu da uzadı.

Öncelikle merhaba, sadece anne baba ile ilgi değil bu konu amca dede ve dayılar boyunu da söylersen tahmini yazarım. Babamın boyu 188 annemin 170 amcam 185 ben 15 yaşında bir doktora kalbimde üfürüm olup olmadığını görmek için gitmiştik oradaki profesör bazı testler yaptı ve boyumun kesin 185 üstü olacağını söyledi şu an 20.5 yaşındayım boyum 186 daha da uzayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisede bir arkadaşım vardı. Hem kilolu hem de kısa boyluydu. Basketbol oynadı. Zayıfladı , boyu da uzadı.

Uzayacağı varmış kardeşim. Yani bilimsel olarak araştırıp kendin öğrenebilirsin. 1 kişi emsal teşkil etmez ki basketboldan uzadığı bu şekilde kanıtlanamaz. Ona bakarsan sürekli basketbol oynayan ben hiç basketbol hatta spor yapmayan abilerimden daha uzun olamadım. Niye? Çünkü genetik.

Yani o çocuk bisiklete binse bisiklete bindiği için boyu uzadı demeyeceğimiz gibi basket oynadı boyu uzadı da diyemeyiz. Hiçbir farkı yok.

Eğer öyle olsaydı bugün boy uzatma okulları olurdu ve insanlar o okullara gidip farklı şekillerde zıplayarak boylarını uzatırlardı. :)

Yani bu şuna benziyor. 80 yaşına kadar sürekli sigara içmiş birisini gösterip hani sigara öldürürdü bakın öldürmüyor demek gibi.

Öncelikle merhaba, sadece anne baba ile ilgi değil bu konu amca dede ve dayılar boyunu da söylersen tahmini yazarım. Babamın boyu 188 annemin 170 amcam 185 ben 15 yaşında bir doktora kalbimde üfürüm olup olmadığını görmek için gitmiştik oradaki profesör bazı testler yaptı ve boyumun kesin 185 üstü olacağını söyledi şu an 20.5 yaşındayım boyum 186 daha da uzayacağım.

Daha da uzayacağınızı nereden biliyorsunuz peki? 19'undan sonra zor gibi. Yoksa babamı kesin geçerim diye mi tahmin ediyorsunuz.

Yatarak uzadım, 152'ydim 176 oldum üç senede. Ne spor yaptım, ne de basketbol oynadım. Pediasure mama diye bir şey önerdi doktor, yaşıma göre çok kısa ve zayıf olduğum için içtim. Ben 15 yaşında başladım bu ilaca, yarım sene falan kullandım. Doktoruna danışıp, bu ilacı aldırabilirsin.

Daha da uzayacağınızı nereden biliyorsunuz peki? 19'undan sonra zor gibi. Yoksa babamı kesin geçerim diye mi tahmin ediyorsunuz.
Erkekler 22 yaşına kadar uzar daha 1 sene var senede en kötü 1 cm artsam ya da 3 senede 2 cm uzasam bile 188 oluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Erkekler 22 yaşına kadar uzar daha 1 sene var senede en kötü 1 cm artsam ya da 3 senede 2 cm uzasam bile 188 oluyorum.
22 yaşına kadar uzama şehir efsanesi, ergenliğin sonlarına doğru boy değil kaslar gelişim gösteriyor, ergenlik tamamlanınca hormanlar boya değil kaslara gidecek. Konu sahibinin oluru 170-175 arasıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı