Boyun fıtığı sorunu olan var mı?

Isari

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Akademisyen
Merhaba arkadaşlar,
Malum, bizler gibi sürekli bilgisayar başında duranların adeta kronik sorun"larından biri boyun fıtığı. Bende de özellikle son 2 yılda arttı. Aramızda var mı? Varsa ağrı, uyuşma gibi durumlar nasıl? MR görüntülerini paylaşabilirler mi? Bir karşılaştırma yapmak istedim.

Teşekkürler...

Ben başlangıç düzeyde yaşıyorum. 2 gündür de fizik tedaviye gidiyorum. 1 aylık bir fizik tedavi süresi var. MR görüntülerini paylaşabilirim isterseniz, ama buradan paylaşamam. :D Sizde şikayet olarak ne sorunu var acaba? Ben de nadir olsa ağrı yapıyor ve sola doğru bir hareket kısıtlılığı bulunuyor. Boynumu da sabit düz tutamıyorum.

Geçmiş olsun. Bende boyun ve civarında ağrı, bazen de atak döneminde kollarda ve ellerde ağrı yapıyor. MR görüntülerinden siz olduğunuz tespit edilmez, korkmayın :)

Geçmiş olsun hocam. Benim de boynumda ağrı vardı alçak bir yastığa geçince düzeldi. Şimdi visko yastıklardan aldım onu kullanmaya başlayacağım.

Size de geçmiş olsun. Bence bir MR çektirin. Erken teşhiste yarar var. Ona göre önlem alırsınız.

Geçmiş olsun. Bende boyun ve civarında ağrı, bazen de atak döneminde kollarda ve ellerde ağrı yapıyor. MR görüntülerinden siz olduğunuz tespit edilmez, korkmayın :)
Evet, biliyorum tespit edilmez. :D Tespit edilse de sorun olmaz da gene değişik hissettiriyor. Kendim bakarken bile bir garipsiyorum. Haha, birazdan atarım. Bu arada soy adınız Sarı galiba. Benim de öyle, nereliydiniz? :D

Görüntülere baktım, sizde sadece başlangıç seviyesinde, çok az var. Benimkinin yanında hiçbir şey :) Ekteki görüntüde işaretledim olan yerler. Sinire baskı yapmıyor en azında. Orada işaretlediğim yerlerde beyaz alana ne kadar girinti olursa o kadar ilerlemiş demektir. Oranın ip gibi düzgün gitmesi lazım. Bende bir tanesinde neredeyse kaybolmak üzere o beaz çizginin bir kısmı.

Görüntülere baktım, sizde sadece başlangıç seviyesinde, çok az var. Benimkinin yanında hiçbir şey :) Ekteki görüntüde işaretledim olan yerler. Sinire baskı yapmıyor en azında. Orada işaretlediğim yerlerde beyaz alana ne kadar girinti olursa o kadar ilerlemiş demektir. Oranın ip gibi düzgün gitmesi lazım. Bende bir tanesinde neredeyse kaybolmak üzere o beaz çizginin bir kısmı.
Ek eklemeyi unutmuşsunuz, ama dediğiniz görüntüyü ve olayı anladım. Daha önce bir araştırma yapmıştım ben de. Başlangıç seviyesinde bu hale geliyorsa ileri seviyelerini düşünemiyorum bile. Çok geçmiş olsun diliyorum. Ama boyun fıtığının her türlü tedavisi var diye araştırmıştım. Tedavisi var mı veya başladınız mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı