Rehber Brave İnternet Tarayıcısı

Brave'de reklam izleyince ortalama kaç sent veriyor. Cripto değeri yani.

Hocam BAT'dan çok bir şey beklemeyin zaten insanları tarayıcıya çekmek için yapılmış bir şey sadece.

Yaklaşık olarak 2000 yılından beri bilgisayarlarla haşir neşirim. Ayrıca işletim sistemlerine ve bunların nasıl daha iyi kullanılacağına dair tatlı ve aşırı olmayan merakım vardır. Yazının başından uyarayım ben ne bilgisayar mühendisiyim, ne yazılımcıyım ne de siber güvenlikçiyim vb. yalnızca normalden daha meraklı ve ilgili bir bilgisayar kullanıcısıyım.

Bilgisayarla tanıştıktan birkaç yıl sonra Google Chrome diye bir tarayıcı popülerleşti ve herkes onu kullanmaya başladı. Dolayısıyla ben onu kullandım. Yaklaşım 2010 senesine kadar chrome'dan başka tarayıcı bilmezdim. (artık tekelleşmiş şirketler bize nasıl politika uyguladıysa...) Sonra farklı tarayıcı ve farklı işletim sistemi deneme hevesi başladı bende. Mozilla denedim, Opera denedim adı sanı duyulmadık birkaç şey daha denedim ama hatırlamıyorum isimlerini. Chrome gözle görülür şekilde hepsinden hızlıydı ve benim için en önemli nokta hızdı. 2017 ya da 2018 senesi olması lazım Chrome'un rami fazla kullandığına dair söylentiler duydum ve test ettim. Cidden diğer tarayıcılardan daha fazla kullanıyordu ve farklı tarayıcı kullanmaya karar verdim. Seçimim Opera oldu. 2021'e kadar her platformda her defasında her işlemimde Opera kullandım. (Windows, Linux, android) oldukça çeşitli türleri vardı. Her ne kadar göz boyama adı altında lekelenmeye çalışsa da günümüzde Opera gibi çeşitli sürümlere sahip bir tarayıcı bildiğim kadarıyla yok. Androidde normal opera, düşük donanımlar için Opera mini(2015'te 350 liraya aldığım telefonda hâlâ tıkır tıkır çalışmakta), oyun haberleri vb için Opera gx, tek elle kullanımı kolaylaştırma vaadiyle ortaya çıkan Opera touch, yenilikleri önceden test etmek isteyenler için Opera beta...

Ve 2021'den beri operanın güvenli olmadığına dair söylentiler dolaşıyor her yerde. En azından ben yeni duymaya başladım. Ve tek dayanakları da kullanım verilerimizi Çinli firmalara sattığı iddiası. Adına şirket açarlar iddiası. Kredi kartını çalarlar iddiası... Ben dediğim gibi yıllardır her platformda Opera kullanıyorum bir şeyimin ele geçirildiği falan yok. Ayrıca antivirüs kullanmak şöyle dursun kullandığım Windows bile crackli ve modlu hem de kendimi bildim bileli böyle. Düşünsenize başka tarayıcıda olmayan Flow özelliği var operada ve çok kolaylık sağlıyor, yerleşik sosyal medya uygulamacıkları falan filan. Opera babamın malı değil ancak ağır tarayıcı, yavaş tarayıcı, güzel değil, güvenli değil tarzı şeyler söyleyenlere inanmıyorum.

Can değer bir videosunda bahsetmişti. Çağımız artık veri toplama ve bu verileri satma çağı demişti ve açıklamıştı. Bana mantıklı geldi çoğu düşüncesi. İnternet gibi bir ortamda ne kadar güvenlik ve gizlilik isterseniz isteyin, sizi ifşa etmeyi ya da sizden yararlanmayı kafaya koymuş bir kişi ya da kuruluş illa ki bunu başaracaktır ha şimdi ha 1 hafta sonra ha 1 ay sonra bu er ya da geç olacak. İstediğiniz kadar aylık ya da yıllık ödeyeceğiniz orijinal antivirüs alın, Microsoft sitesinden orijinal key alın 400-500 liraya... Sizin kullanma şeklinizde bir sorun varsa o sorundan illaki kendinizi ele vereceksiniz. İnternete bağlı olmak böyle bir şey işte. Çok da paranoya yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Çok endişeniz varsa şayet; derhal Windows kullanmayı bırakınız ve Linux, mac işletim sistemlerine dönünüz ve internetle işiniz bittiğinde interneti kapatıp kullanmayınız.

Yine de her şey bir yana; Opera 'yı halen ana tarayıcım olarak kullanmaktayım. Yan tarayıcı olarak brave kullanmaya başladım. Önerilen ayarlar ve uzantıları denedim fişek gibi oldu. Ben oldukça beğendim. Kim bilir belki günün birinde ana tarayıcım olur... Rehber için teşekkür ederim. Konunun hortlaması gerektiğini de düşündüğüm için bu yorumu yazmak istedim. Ve brave'den yazıyorum şu an

Brave tarayıcısına istediğiniz siteleri yer imi gibi ekleyebileceğiniz kenar çubuğu geldi. Edge tarayıcısındaki gibi üstüne gelince öne çıkmıyor. Opera'nın kenar çubuğuna daha çok benziyor. Şu an siteleri ve Brave ait 2-3 işlemi ekleyebiliyorsunuz. İleride daha fazla özelleştirme seçeneği ekleyeceklerdir.

Güzel olmuş, çok beğendim. Umarım insanlar bu özellik yerine Opera kullanmaktan vazgeçerler ve Brave kullanırlar.

Nasıl güncelleyeceğim?

Nasıl güncelleyeceğim?

Tarayıcının en sağında 3 nokta var, ona basın orada Brave hakkındaya tıklayın otomatik yükleyecektir eğer yüklenmede hata alırsanız buradan yapın, yer imleri falan silinmiyor sadece güncelliyor Brave'i silmeyin sadece arkada açık kalmasın kapatın.

Şu an bir işe yaramıyor. İşlevsel bir özellik değil. Opera gibi olursa eklenti vs. kullanabilirsek ya da aynı anda ikinci sekme bölümü olursa üst üste yığılmaların önüne geçilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…