Rehber Brave İnternet Tarayıcısı

Hayır, şu anlık desteklemiyor. Gizlilik odaklı bir tarayıcı olduğundan, kenar çubuğuna yerleştireceği site ya da uygulama gibi şeylerden, gizliliğe değer veren şartları olacaktır. Facebook'un buna yanaşacağını sanmıyorum. Kenar çubuğuna siteleri ekleyebiliyorsunuz ama yer imleri gibi çalışıyor.

Ryzen 5 5600'lü yeni sistem aldım fakat Brave kullanırken, sayfalarda özellikle Twitter'da kaydırma yaparken kasma yaşıyorum ve bazen fareyi hareket ettirirken de anlık kasmalar oluyor fakat bu durum diğer tarayıcılarda mevcut değil. Sebebi nedir sizce?

Performans ve hız konusunda eskiye göre iyi değil. Aslında ilk zamanlarından beri yüksek kaynak tüketimi var. Ama sayfa açılışında ya da tarayıcının arayüzünde hantallık yoktu. Belki buna Google hizmetlerinden arındırılması sebep oluyor olabilir. Bu konuda çok araştırma yapmadım. Firefox'da çünkü benzer performans sorunlarını yıllardır yaşıyor.

Yani bu tarayıcılardan Chrome, Edge akıcılığını ne zaman görürüz bilmiyorum. Açıkcası forumlarında da BAT şikayetleri dışında bu tarz şikayetlerde kullanıcıyı suçlama derdindeler. Pek çözüm aradıklarını görmedim.

Çeviri özelliği chrome kadar iyi değil. Hız olarak da chrome ile benzer buluyorum ben.
Bir de tıklanılan her sayfayı yeni sekmede açma özelliği var mı?

@formulaz Sağ tıklarsan tüm Chromium tarayıcılarındaki menülerin benzeri çıkıyor. Ayrıca farenin orta tuşu ile yeni sekmede bağlantıları hızlıca açabilirsin. Bu kısayolları tüm Chromium tarayıcılarda benzer oluyor. Genellikle alışkanlıkları değiştirmiyorlar. Firefox ve onun altyapısını kullanan tarayıcılar da alışkanlıklara uyuyorlar.

@All The Way BAT, reklam veren sayısı ve yaşadığın ülkeye bağlı değişiyor. Yani Brave üzerinden reklam verenler arttıkça kazanma oranın artıyor. ABD yaşayan biri doğal olarak Türkiye'de yaşayan birine göre daha çok reklam görüyor.

Benim demek istediğim sol click ile tıklandığında her sayfayı yeni sekmede açmak. Sanırım o da yok.

@formulaz Sol tıklayınca Chrome'da yeni sekmede açmaz. Var olan sekmenin üzerine açar. Eğer arama motoru ya da site, site içerisindeki bağlantıyı yeni sekmede açmaya ayarlamadıysa aynı sekmede açar.

Siz klavyenizin kısayollarını harici bir uygulama ile değiştirmiş olabilirsiniz. Ya da kullandığınız siteler, site dışına yönlendiren bağlantıları yeni sekmede açıyor. Test etmenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…