Rehber Brave İnternet Tarayıcısı

Çok güzel tarayıcı fakat gereksiz bir RAM kullanımı var. Bu yüzden ya Edge'ya Firefox.

RAM kullanımından şikayet edip bu yüzden Firefox demek ayrı komik olmuş. Firefox daha fazla RAM kullanıyor tarayıcılar arasında. Aynı sekmeleri Chrome ile açıyorum bana mısın demiyor Firefox ile açınca kasmalar başlıyor. Görev Yöneticisi'ni açıyorum %97 bellek kullanıyor. Tam bir RAM canavarı. Edge ise beğenmediğim bir tarayıcı. İnsanlara zorla kullandırmak istiyorlar. Format atıyorsun masaüstünde Edge oluyor. Edge WebView kuruyorsun yanında Edge tarayıcısını da kuruyor. Adamlar zorla yüklemek için elinden geleni yapıyor. Bu tarz dayatmaları da sevmiyorum ben. Chrome en iyisi şu an da.

Haklısınız ama Firefox çok RAM kullandığını hatırlamıyorum. Edge diğer Chromium tabanlı tarayıcılara göre çok daha düşük RAM kullanımına sahip. Ayrıyeten Windows işletim sistemi ile fazlasıyla optimize çalışıyor. Ama bende el mahkum Chrome kullanıyorum uBlock Origin ve Privacy Badger ile beraber. Chrome öyle bir yayılmış ki her yere, başka bir tarayıcıdan bir şey yapınca hata çıkıyor. Chrome'da optimize düzgünce çalışıyor. Saçma işte.

Firefox çok RAM kullanıyor. Daha dün sildim hatta. Sıktı çünkü. Bu kadar RAM kullanmaya gerek yok oyun çalıştırmıyorum sonuçta. Ayrıca çok hantal siteleri geç açıyor. Edge'de kullandım bayağı. Onda da çözemediğim sorun vardı. Sürekli internetim yavaşlıyordu. Görev Yöneticisi'nden baktım Edge Upload'ı sömürüyor resmen. Telemetri atıyor Bill Gates'e o an onu da sildim. Microsoft'un bence yeni oyunu bu. Baktı millet programlarla falan telemetrileri kapatıyor bilgi alamıyor bu sefer de tarayıcısı gözümüze sokuyor sürekli bir yerlerden yükleyip duruyor sisteme buradan alıyor bence bilgileri. Maceraya gerek yok vallahi. Chrome güzel çalışıyor. 500 tane sekme açık bende RAM kullanımı çok iyi şu an da.

Selam. Brave üzerinde ki ayarları senkronize ile kaydedebliliyor muyuz? Tek cihazda kullanıyorum. Örneğin format attığımda tüm ayarlar vs. geri gelir mi yedekleme yöntemi var mıdır?

Selam. Brave üzerinde ki ayarları senkronize ile kaydedebliliyor muyuz? Tek cihazda kullanıyorum. Örneğin format attığımda tüm ayarlar vs. geri gelir mi yedekleme yöntemi var mıdır?
Evet, cihazlararası senkronizasyon mevcut. Ben bilgisayarımda ve telefonumda Brave'i senkronize bir şekilde kullanıyorum. Bilgisayarıma format attıktan sonra telefonumla bilgisayarımı tekrardan bağlayınca eski kayıtlarım, ayarlarım, eklentilerim ve şifrelerim geri geliyor.

Fakat bilmeniz gerekir ki veriler cihazlararasında depolanıyor, bir sunucuda değil. Yani, verilerinizin kaydediliyor olması için en az 1 cihazda senkronize açık ve verilerin kayıtlı olması lazım. Yani ben bilgisayarımı formatlasam, her şey gitse, peşinden hiç telefondaki senkronizasyonu tekrar bilgisayarla bağlamadan, bilgisayara o verileri sağlamadan telefonu da formatlarsam veriler kaybolur. Telefonu formatlayabilmem için anca önce bilgisayarla senkronize edip verileri oraya tekrardan kaydetmem lazım.

Anladım hocam, keşme mail vb. bir şekilde kaydedebilseydik. Cevap için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…