Rehber Brave İnternet Tarayıcısı

Evet, öyle bir planları var.

Yeni kalktım gözlerim uykulu olduğu için hepsini okuyamadım kusura bakma kısa bir sorum olacak, chrome'dan hızlı mı?

Test eski ama hızlı olduğunu söyleyebilirim. @mertpivvo
Kendi içinde HTTPS yükseltme, parmak izi koruması, reklam ve izleyici engelleme ayarı var.
Sıkıntıları senkronizasyon yok ve en çok kaynak tüketen Chromium alt yapılı tarayıcı. Tabi bir Firefox kadar kaynak tüketmiyor. Firefox kaynak tüketimini geçen bir tarayıcı görmedim.

Şu anda Nightly(Gecelik) sürümünü kullanıyorum. Normal sürümündeki reklam engelleyici biraz Opera engelleyicisi tadında diyebiliriz. Ama yeni reklam engelleme ayarları getirmişler. Çoğu sitede reklamları engelliyor. Adguard kozmetik filtresi olduğundan, harici reklam engelleme uzantısına gerek kalmıyor. Tek sıkıntısı reklam engelleyici kapatın uyarısı veren siteleri atlatamıyor.

Bu arada konu içerisinde tarayıcı için ayar önerisi yaptım. Oraya göz atabilirsin.

Hocam biraz hortlatmış gibi olacağım ama Brave tarayıcısında Kaspersky eklentisi kullanılamıyor. Diğer tarayıcılarda bir sorun yoktu. Bilginiz var mı?

Brave tarayıcısı yeni olduğundan Antivirüs yazılımları eklentileri için özel ayar barındırmıyor. Brave geliştiricilerinin Antivirüs yazılım geliştiricileri ile iletişime geçmesi gerekiyor. Tabi bu sadece Brave için geçerli değil. Yanlış bilmiyorsam Opera ve Vivaldi halen çoğu Antivirüs yazılımı tarafından tanınmıyor. Norton mesela sadece Chrome, Edge ve Firefox tarayıcılarını tanıyor.

Chrome tarayıcısını ayrıca yükleyin. Tarayıcıyı açın ve Kaspersky uzantısının kurulmasını bekleyin. Uzantıların ayarlarını açın. Uzantıların ayrıntılarına tıklayın. Chrome web mağazasında göster seçeneğine tıklayıp, uzantı sayfasını açın. Sonra bağlantıyı kopyalayıp, Brave tarayıcısına aktarın. Sisteminizde Antivirüs kurulu olduğu için tarayıcıya sorunsuz bir şekilde kurulacaktır.
Kod:
chrome://extensions/

Hocam dediğinizi yaptım ama maalesef işe yaramadı.
Chrome'da bu şekilde:

Brave'de bu şekilde:

Chrome'dan aldığım linki Brave tarayıcısına yapıştırıp uzantıyı tekrar yüklememe rağmen hala aynı. Kaspersky olmadan kullanacağım sanırım. Acaba herkes yaşıyor mu bu sorunu? Başka şikayet eden görmedim.

Bende Norton uzantısı, Brave tarayıcısında sorunsuz çalışıyor. Aynı şey Kaspersky içinde olabilir diye düşündüm. Şöyle bir forumlarında göz attım. Maalesef uzantı Brave tarayıcısını desteklemiyor.

Desteklediği tarayıcılara bağlantıdan bakabilirsin.

Anladım hocam. Brave iyi bir tarayıcı. Fazla güvenlik takıntım yok zaten. Kaspersky bilgisayarda dursun yeter. Kaspersky için Brave'i değiştirmek istemiyorum. Belki ilerde Brave'de destekler.

Yanlış bilmiyorsam, sayfalara betik enjekte etme ayarını kapamadıysanız Kaspersky her halükarda sayfaları tarıyor. Bu durumda eklentiye çok bir ihtiyacınız yok.

Şu sayfaya girebilir misiniz?

Girebildim hocam. Betik enjekte etme ayarı nedir? Tarayıcı içinden bir şey mi? Fazla bilgim yok ama eklenti olmadan tarayabilseydi neden eklentiye ihtiyaç duysun ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…