Bu dönemde AMD işlemci alınır mı?

Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Intel 10. nesil işlemcilerle rekabete geri döndü ve oyun performansı konusunda tekrar liderliğini ilan etti. Fakat bu durumdan dolayı özellikle de Ryzen 5 3600 gibi 2019 yılının en iyi fiyat/performans işlemcisi ve diğer Ryzen 3000 serisi işlemciler günümüzde hala alınır mı?
Not: Fanboy'luk yapacaksanız lütfen boşu boşuna yazmayın, fanboy denen kesimden bıktım. Boşu boşuna ben ve daha birçok insan fanboy denen kesime laf anlatmak isterken ceza yiyor.

Model model bakmak daha doğru 3000 serisine. Mesela 3100 ve 3500X işlemcileri pek başarılı bulmuyorum ben. 3300X ve 3600 fiyat performans olarak başarılı bulduğum işlemciler. Oyun performansında 10400F 3600'den üstün ama hangi koşullarda. Eğer Z serisi anakart alıp yüksek frekans RAM kullanırsanız. 3600 B450M S2H gibi çok uygun fiyatlı bir anakartla bile uyumlu çalışıyor ve 3600MHz RAM destekliyor. Yani sizin 10400F+2666MHz ile alacağınız performans 3600+3200MHz ile alacagınız performansla aynı olacaktır kiyaslama videolarinda ust seviye anakartlar kullaniliyor ve ayni frekans RAM takiliyor.

Öncelikle merhaba. Fanboylar cevap verirse karşı cevap vermeyeceğim, bilginiz olsun. Göz ardı et butonu elimin altında, tartışmaya girmeyeceğim.

AMD de Intel de sorunsuz. Ufak tefek sorunlar hariç bir sorunları yok. AMD 7nm ve Intel'e göre avantajı var ancak sıcaklık değerleri normal olduğu sürece bu bizi ilgilendirmiyor. Intel biraz soğutucudan kaybediyor ancak AMD'nin de kötü soğutucuları var.

Aldığı işlemcisi bozulunca hemen markayı kötüleyenlere inanamıyorum. Teknoloji şans işidir ve tüm ürünleriniz bozulabilir. Bu ya sizden kaynaklıdır ya da sizle alakası olmayan bir şeyden kaynaklıdır. Elektronik sonuçta.

Intel fiyat olarak biraz daha pahalı ancak tercih edilebilir. Burada tercih kullanıcıya kalıyor. "Intel alınmaz." ve "AMD alınmaz." diyenler gerçekten şaşırtıyor. İkisi de alınabilir. Burada önemli olan kullanım amacı ve bütçe.

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba. Fanboylar cevap verirse karşı cevap vermeyeceğim, bilginiz olsun. Göz ardı et butonu elimin altında.

AMD'de Intel'de sorunsuz. Ufak tefek sorunlar hariç bir sorunları yok. AMD 7nm ve Intel'e göre avantajı var ancak sıcaklık değerleri normal olduğu sürece bu bizi ilgilendirmiyor. Intel biraz soğutucudan kaybediyor ancak AMD'nin de kötü soğutucuları var.

Aldığı işlemcisi bozulunca hemen markayı kötüleyenlere inanamıyorum. Teknoloji şans işidir ve tüm ürünleriniz bozulabilir. Bu ya sizden kaynaklıdır ya da sizle alakası olmayan bir şeyden kaynaklıdır. Elektronik sonuçta.

Intel fiyat olarak biraz daha pahalı ancak tercih edilebilir. Burada tercih kullanıcıya kalıyor. "Intel alınmaz." Ve "AMD alınmaz." Diyenler gerçekten şaşırtıyor. İkisi de alınabilir. Burada önemli olan kullanım amacı ve bütçe.

Göz ardı et butonu ile daha önce de tehdit ettiğinizi hatırlıyorum. Bu yaptığınızın hoş olmadığını unutmayın. Bunun dışındaki her şeye katılmaktayım.

Göz ardı et butonu ile daha önce de tehdit ettiğinizi hatırlıyorum. Bu yaptığınızın hoş olmadığını unutmayın. Bunun dışındaki her şeye katılmaktayım.
Eğer karşımdaki kişi körü körüne bir şeyi savunuyorsa ve ısrarla bu tutumu devam ettiriyorsa göz ardı et butonunu kullanabilirim ki kullanıyorum da. Çok da güzel bir özellik.

Tehdit ettiğimi düşünmüyorum. Eğer fanboy gelirse göz ardı ediyorum, bu kadar basit. Tehdit olarak algılamanız ilginç. Neyse, konudan sapmayalım.

Şu an listemde iki kişi var mesela, bu noktada laftan sözden anlamayan insana kendimizi yıpratacağımıza bu özelliği kullanmak yapılması gereken en mantıklı hareketlerden biri olacaktır zaten.

Şu an listemde iki kişi var mesela, bu noktada laftan sözden anlamayan insana kendimizi yıpratacağımıza bu özelliği kullanmak yapılması gereken en mantıklı hareketlerden biri olacaktır zaten.
Bu özelliği çok gerekmedikçe kullanmak istemiyorum, o nedenle söyleme gereği duyuyorum. Tehdit olarak algılanması da üzüyor. Demek ki artık böyle düşünmeme gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı