Bu günlere nasıl geldik?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çankaya köşkü 'ne sığamadık ya, daha ötesi var mı? Yeni sarayın günlük maliyetini araştrın bakalım, Benchmark skoru kaçmış.

Hadi saray bir köşede dursun, duble yollar, köprüler, havalimanları overclock yapılır gibi yapıldı da bir tane fabrika niye yapılmadı?

Üretim adına bir tek çivi çakılmadı ama ithal getirdiler sapla samanı.

Durun daha bitmedi çünkü yapılanlar yetmedi, hedef 2023 büyük Türkiye idi, tam o sırada Telekom'un özelleştirilmesinden de kazık yendi.

"Bitaraf olan, bertaraf olur" dendi, sahiden de bu gerçekleşti. Eleştiren, sorgulayan her gazeteciye Silivri'nin yolları gösterildi.

Daha böyle say say bitiremessin bu işleri ama işin en ilginci ne mi? Güreşçi hamza Yerlikaya'nın vakıfbank yönetim kurulunda olması idi, o da oluverdi. Bu neye mi benzedi? Benim başhekim olmama, senin astronot olmana, Intel'in AMD'yi geçeceğine inanmasına benzedi.

Hadi ben 85 modelim de, koskoca bir gençlik böyle büyüdü ve büyümeye devam edecekler.
 
Dolar 7 iken halk ağlıyordu şuan 6.80 ses çıkaran yok. Artık halk böyle şeylere alıştığı içi ses çıkmıyor, ses çıkmayınca da vergiler zartlar zurtlar artmaya devam ediyor. Üretimlerimiz durdu, ithalatımız arttı.

Ama bazılarına göre Avrupa bizi kıskanıyor ve ekonomik olarak dünya 1.siyiz.
 
Halktan gelen vergi geliriyle gecinen bir devlette sıradan olaylar bunlar. Ulkemiz ve icinde bulundugumuz toprakların esi benzeri yok. Emperyalistler yıllar once bosuna ulkemize goz dikmediler. Ancak biz potansiyelimizi kullanamıyoruz ya da birileri tarafından kullanılmasına müsaade edilmiyor. Bircok buyuk savastan cıkan (tıpkı bizim gibi) Almanya'yı ornek almamız lazım bizim. Adamlar tarihlerindeki kayıplarına ragmen (aslında hepsi birer birer tecrube oldu ve bugunlere gelmelerini sagladı) bugun Avrupa'nın en saglam ulkesi konumundalar.

Nasıl basardılar? Oturarak, kahvede cay icerek, konusarak, muhalefet olup sadece yıkıcı eleştiri yaparak değil; üreterek, çalışarak, boş şeylere değil dolu şeylere yatırım yaparak, eğitim kalitesi yükselterek, birlik ve beraberliği sağlayarak geldiler.
 
Halktan gelen vergi geliriyle gecinen bir devlette sıradan olaylar bunlar. Ulkemiz ve icinde bulundugumuz toprakların esi benzeri yok. Emperyalistler yıllar once bosuna ulkemize goz dikmediler. Ancak biz potansiyelimizi kullanamıyoruz ya da birileri tarafından kullanılmasına müsaade edilmiyor. Bircok buyuk savastan cıkan Almanya'yı ornek almamız lazım bizim. Adamlar tarihlerindeki kayıplarına ragmen (aslında hepsi bir tecrube oldu ve bugunlere gelmelerini sagladı) bugun Avrupa'nın en saglam ulkesi konumundalar.

Nasıl basardılar? Oturarak, kahvede cay icerek, konusarak, muhalefet olup sadece yıkıcı eleştiri yaparak değil; üreterek, birlik ve beraberliği sağlayarak geldiler.
Altımız bor kaynakları ile dolu her yerimiz tarih dolu 4 yanımız nehirlerle kaplı her yerimiz dağ, bayır, ova ve turistik yer ama işte değer katıp orayı yüceltene.
 
Özel sektör çakallık yapmayıp kendi bir şeyler tasarlayıp yarışsa olurda nerde. Hala çinin kaybedeceği pazarı kapıp ucuz yan sanayi olma hayalinde. Sen çalışanına ucuz iş gücü köle dersen kusura bakmada bende sana ....
Devlet çiftlikleri aslına dönerse ve devlet çalışanı ile halkın geliri arasında uçurum olmazsa seninde alım gücün olur. Ne sağ ne sol partilerin asla yapmayacakları bir sistem.
Devlet ve özel yeni fabrikalar açıyor açmıyor demeyin. Ama işin ve işçiliğin emeğin ucuzuna kaçarsan ürettikleri çakma hurdalarla gelişiyoruz masalları anlatırsın sadece.
 
Son düzenleme:
Her sene bir sürü fabrka açılıyor. Açılmıyor demeyin. Devlet fabrikalarına torpilli alınıyor. Özelde garib alınıp ya asgari ücret veya haftalıkla geçiştiriliyor. Sonra birilerine yağ çekilip cezadan kurtulunuyor. Çoğu özel maaş vermeden kovuyor. Seneler önce işsizlik, enflasyon diye çillere ecevite atıp tutan bazı nefesi kokan itler fabrika kurup maaşını isteyen işçiye dayak atıp kovdu. Gelen müfettişe bir kahve ısmarlayıp işveren ve ailesine küfretti diye bağlanıyor. Temelli devletin kontrolünde eli sopalı bir sistem olmadıkça kimse kusura bakmasın bu halk imkanı bulduğunda şerefsizin en adisi oluyor. Ama devlet devlet olacak.
Kurulan fabrikacıklar nasıl vergiden yırtarım, ucuza çalıştırırım, nasıl çalarım derinde olduğundan çanak çömlekten üretmekten öteye gidemez. Hala Çin'i yaptığı yan sanayiyi kapma derdinde. Senden herkes yan sanayi almaya çalışsın düşüncesi yok. Kiminin ballandırdığı gelişmiş ülkelerdeki büyük firmaların çoğunluğu devlet kontrolünde. Mesela Samsung.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı