Bu olayda suçlu kim?

Türkiye’de sanırsam ev sahibi suçlu oluyor. Çünkü evin yatak odası dışında ise o hırsızı öldüremiyorsunuz. Mahrem alan olarak yatak odası var.

Ben suçlu kim diye sordum, sen adam ölmüş bence sakıncası yok diyorsun, soruyla bunu nasıl bağdaştırdın anlamadım. Suçlu hırsız diyenlere bir cevap vermedim zaten.
Bu cevap etmene göre değişir. Eğer hırsız bu işi meslek haline getirip yapıyorsa suçlu kendisi fakat bu işe mecbur kalmışsa suçlu ev sahibi.

Hırsız daha önce darp, öldürme veya idamı hak edecek bir davranış yaptıysa ev sahibi haklıdır.

Hırsız aşırı yoksul ve açlıktan ne yapacağını şaşırmış bir şekilde, ilk defa bir eve girdiyse yazıktır.

Konu sahibi olarka sorduğun sorunun tek 1 yanıtı yoktur bu yüzden saçmalamışsın yüzlerce fonksiyon var.
Hukuk bu söylediğin gibi işlemiyor dostum. Öncelikle bu planlayarak adam öldürme statüsüne girer. Orada düşündüğümüzden daha fazla parametre olduğuna eminim. Hukukçu birisine sormak gerek. Ama kesinlikle ev sahibi tasarlayarak adam öldürmekten yargılanır. Çünkü evini korumak için birinin özgürlüğünü kısıtlama, onu açlıktan ve havasızlıktan öldürme riskini göz ardı etme hakkının olmadığını savunacaklardır. Bunun için evine iyi bir güvenlik sistemi taktırsa da çözüm olacaktır sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı