Benim sistemden kastım "halk" dediğimiz insanlar topluluğunu uyutmak, onları köle olarak kullanmak için uydurulmuş, sonra da saçma isimler verilmiş düzenler değil.Liderler kendi programlarına uyarak seçime girerler. Eğer halk bu seçim programındaki maddeleri kendi düşüncesine uygun ve mantıklı bulursa seçimde kendi oyunu kullanır.
Evet ülkeyi iyi anlamda değiştirirler. Eğer sadece olağan yasalar ile devam etseydik şu an 1939 yılında kalırdık.
Halkın görüşünü ön planda tutmak saçmalık değildir. Demokratik sistemler içinde bulunan halkın görüşüne dayanır. Parlamenter sistemler bunu ön planda tutarak daha çok modernleşmeyi sağlar. Ayrıca bazı ülkeler; bu sistemin içinde denetçi kurumlar sokar.
Tavsiye ettiğiniz bir demokratik sistem var ise tartışalım.
Değiştirmemiz gereken şey sistemin kendisi; bize yüzlerce yıldır dayatılmakta olan toplum algısının dışında bir olgu. Tabii ki monarşi ile yönetilen bir ülkenin demokrasiye geçtiğinde, sistemin değiştini düşünmek gibi saçma bir algıya kapılabilirsiniz. Bu doğaldır ve sizi anlarım. Lakin değişmesi gereken şey birilerinin veya bu toplumun kendisinin yönetme şekli değil. Umarım beni anlıyorsunuzdur sayın @Semihfuat32.
Yarın iktidar değişir, bugün parti liderleri değişir. Başka bir gün liderler değişir. Bunlar zaten sürekli olan, olmaya devam eden ve olacak şeyler.
Üstte belirttiğim gibi; halkımızın zihniyeti, yalanlara ve paraya tapma huyları, değiştiremedikleri algılar, dayatılmalara hapis olmuş düşünceler...
Beni anlamanızı çok isterim. Lütfen.