Epic Games Bu yıl düzgün oyun verilmemesi hakkında

Zaten bedava veriyor, bir de memnuniyetsiz olmak mı?
Return to Moria oyunu çok niş ve kaliteli bir oyun, Vampire Survivors oyunuda iyi bir oyun.
Taş atıp kolunuz yorumladı ya sadece almak için kütüphaneye atıyorsunuz.
Bu kadar çok takıntı yapmayın. Hele oyunları görüp sövenler var. Akıl tutulması yaşıyorlar.

Maalesef Türk oyuncu kitlesinin büyük bir kısmının "oyun" anlayışı AAA oyunlardan oluşuyor, yüksek grafikli olmayan oyunlar pek sevilmiyor. Bugün verdiği "adını sanı bilinmeyen bir yapımcının kullanılamayan oyunu" dediğiniz Wizard of Legends'i Steam'de oynayıp beğenmiştim, eğlenceliydi. Bana göre son yıllarda verdiği en iyi oyunları (GTA 5 ve Death Stranding hariç) bu sene verildiler. En azından başlangıç kısmında.
Geçen gizemli oyun konusunda Vampire Survivors verilince oyunu "mobil oyun" diye gömen vardı, millet istiyor her gün RDR 2 dağıtsın GTA 5 versin. Her verdiği oyunun üst düzey kaliteli olmasına veya size hitap etmesine gerek yok. Bir alıcısı vardır elbet.
Oyunun yerel fiyatlandırması ucuz diye oyunu beğenmeyen var. Birisi "ucuz oyun zaten" tarzı bir lafla oyunun fiyatını ücretsiz dağıtılmasına "layık" olup olmamasıyla karşılaştırmış... Dağıtılan oyunlara tepki gösteren kişiler daha önceden bilmediğiniz oyunların ücretsiz verilmesine değil, o oyunun yerine AAA oyun verilebilme ihtimaline sinirleniyorsunuz.
Bu sene verilen Dark and Darker, Vampire Survivors, Wizard Legends ve özellikle bugün verilen Dredge çok güzel oyunlardır ama genel oyuncu kitlesine pek hitap etmedikleri için AAA oyunların dışında oyunlara ilgi duymayan kişiler tarafından pek bilinmiyor ve değer görmüyor. Tesadüfen bu bahsettiğim kitleden bizde bol miktarda var. Bu oyunların ücretsiz dağıtılmasını kaçırılan bir AAA oyun ihtimali olarak görüp üzüleceğinize, sinirleneceğinize bu oyunlara normalde para vermeyecekseniz bile ücretsiz olarak kütüphanenize ekleyip bir şans verebilirsiniz. Tavsiye ederim.
Bir oyun sizin zevkinize uymuyor diye uyduruk olmuyor. Bu tarz yorumlar yapan kişilerin yaşları genelde küçük oluyor ve yabancı dili de pek olmadığından çevirisi olmayan oyunlara pek erişemeyip "ana akım" AAA oyunlar ile geçiniyorlar. Bunda bir yanlış yok, alım gücünün düşüklüğü ve oyun fiyatları da buna bir etken ama arada sırada ücretsiz de verilse alabileceğiniz bir fiyat aralığında da olsa mümkün olduğunca bağımsız oyunlar da oynayın, oyun "çeşitliliğiniz" artsın.
Bu oyunları beğenmemek, eleştirmek elbette hakkınız ancak bunu Epic Games'in zorunlu olduğu bir hizmetmiş gibi gömmeye, küçük görmeye gerek yok.

Epic Games'in ilk zamanlarındaki gibi GTA V tarzı oyunlar vermez doğrudan. O zamanlar pazarda adını yeni yeni duyurduğu için reklamını yapması gerekiyordu. Reklamını da bu şekilde yaptı. Artık iyi kötü bir kitlesi olduğu için gidip de AAA oyunları vermez, ben olsam ben de vermezdim ve o dandik Launcher'ini bir şekilde kullandırtıyor. Artık gerek yok o kadar iyi oyun vermesine.

Hiç bedava oyun vermeseler ve indirim falan yapmasalar siz bu platformun kullanılacağını mı sanıyorsunuz? Epic'in bedava oyun vermesi onların mecbur olduğu bir şey, e haliyle düzgün oyunlar gelmeyince insanlar sinirleniyor. Epic'in Steam'den farkı da bu zaten, yoksa hiç kimse Epic'i kullanmaz.

Dünyanın en sığ bakış açısı Epic'te genelde Steam'den daha ucuz oluyor. Steam dolarla çalışıyor üstelik. Fiyatın ne olduğunu bile tam bilemiyorsun. Bende şu an Steam bile yüklü değil sadece Epic kullanıyorum. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Sana göre Epic sadece ücretsiz oyun alabileceğin bir yer olabilir.

30 dolarlık dark and darker dlc sini verdiler. Bugün control oyununu veriyorlar ve hala beğenmiyorsanız ne diyebiliriz, sahte olan listede cyberpunk ve rdr 2 yi görünce millet hemen kudurdu.

Vampire survivor ve Ghostrunner 2 verdi daha da verecegi oyunlar varken bu tur konularin açılması cok komik. Sanki selefi Steam her gun oyun dagitiyor millete ahshsh. Kaldi ki bedava oyun dagitmaya basladigindan beri her oyunu toplayan adamin kutuphanesi su an cıvıl cıvıl ve oynayabileceyi tonla oyun bulunmakta. Bence bu itamlar yersiz ve gereksiz. Bu devirde kim kime beleş bir şey veriyor alin oyununuzu oynayin keyfinize bakın.

Sırf şuraya yazayım diye üye oldum ha siteye. Arkadaş "merhaba" demiş, gayet sıradan, anlaşılır bir dille size bir şey sormuş. Epic'in neden geçen seneki gibi daha AAA'ya da ona yakın oyunlar vermediğini merak etmiş, sizce de öyle mi yoksa ben mi yanlış düşünüyorum anlamında sormuş. Bu kadar. Yığınla dislike, 'yüzsüzsün' yazanlar, 'git Steam'den al' tribi atanlar, Epic yöneticisi gibi "insanlar tepenize çıkabiliyor" diye yakınanlar, hatta felsefeye vurup "insanoğlu..." diye yoruma başlayanlar... Bu kadar düşmancıl bir ortam mı burası? İlk defa bir foruma üye oldum da normal mi bunlar?

Çoğu egolu bir şey bildiğini sanan, ama hiçbir şey bilmeyen kimseler çoğuda 16 yaş altı.

Direkt şahsıma olmasa da alttan bir şekilde şahsıma edilmeye çalışılan hakaretler mevcut.

Dediğim gibi direkt şahsıma olmadığından alttan alttan şahsıma olduğundan silinmemiş.
Dolaylı yoldan hakaret olduğunu düşündüğünüz zamanlarda da rapor sistemini kullanın. Eğer rapor sistemi de size bir geri dönüt sağlamıyorsa da göz ardı etme yöntemini kullanmaktan çekinmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı