Bütün Crack'ler Bilgisayara Zarar Verir mi?

Baktigimiz zaman bu crackleri babasinin hayrina dagitmiyordur herhalde kiran kisi. İlla bir seyler yapacaktir mesela crack ile sizin bilgisayariniza bir virus atip mining yaptirmasi, sizin bilgisayariniz ile DDoS saldirisina girmesi vs.

Bazilari zararsiz olabilir onlara sozum yok. Genel hakkinda konustum. Sonra gelip 'Ben bunu indirdim bir sey olmadi, crackler zararsizdir' falan demeyin.

Scene grupları yayınladıkları içerikler için aslında doğrulama bilgisi (hash) paylaşırlar. Lakin tek başına crackler bu içerikten ayrılınca doğrulama yapmak zordur. Bu durumda Virustotal gibi siteler kullanılabilir. Veya sandbox en güvenli yöntemdir. Tabi oyunlar sandbox'ta çalışmayacaktır vs. vs.

Hayır değildir. Crack dosyalarına zararlı yazılım yüklenirse zarar verir. Bilinir yerlerden temin edilen crack'lerde sorun yaşanmaz. Sonuçta o firma sana bir paket veriyor. İçinden ne çıkacağını bilemezsin.

Ama dediğim gibi bunu bilgisayarına sen kendi isteğinle yüklüyorsun. Sürpriz yumurta gibi sonuçta biraz;) Böyle de korsana destek verir gibi olduk ama hadi hayırlısı🤣 Ama işin doğrusu bu ben n'apayım🤷‍♂️

Crack aslında uygulamayı lisanslı gösterme işlemidir. Sadece crack üzerine çalışan çok büyük şirketler ve web siteleri var, bu gibi dev sitelerde virüs olasılığının çok çok düşük olduğunu söyleyebilirim, ayrıca Windowsa da bu tür crackler bir zarar etmez.

Çoğu program crackleri vermez ama oyun crackleri yüzde yüz verirler, o yüzden oyunu orijinal paralı programları da crack kullanabilirsiniz.

Not: Cracke teşvik değildir. Ben hwmonitörü crack olarak kullanıyorum mesela boş para vermemek için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı