Steam Bütün oyunlara zam gelecek algısı

Tablo sizin olmasa bile bu konuyu açmanız saçma. Bu kadar yükselmeyeceği ortada. Sizin olmadığını görmedim. Bu arkadaş yüzünden dikkat etmedim. Kusura bakmayın.

RimWorld: eski fiyatı 50TL şimdiki fiyatı 250TL

Project zomboid: eski fiyatı 22TL şimdiki fiyatı 190TL

BeamNG.drive: eski fiyatı 50TL şimdiki fiyatı 235TL

Kenshi: eski fiyatı 50 TL şimdiki 280TL

Ve bu oyunlar hiç adam akıllı indirim görmedi hep %20 veya %30 kenshi dışında ama sana kötü bir haberim var, bunlar gene zam yiyecek çünkü bunun gibi bağımsız yapımlar genelde Steam kuruna göre fiyat veriyor ve Steam kuru yükseltecek, kısaca bunlarda zam yiyecek.

Firma'dan firmaya değişir. Hala zam yememiş kısıtlı oyunlar var. The Long Dark en son zam yiyecekti. Hatta yapımcı bile açıklama yaptı ama yemedi.

Yemin ediyorum aynı konuyu ben açacaktım. Hatta konuyu kaydetmiştim ama açmamıştım.

Bu Steam dolar kuru güncellemesi sadece Steam'in önerdiği fiyata göre satılan oyunları ilgilendiriyor. Büyük yapımcıların hiçbiri zaten Steam'in önerdiği dolar kurunu takmaz. Bir oyunun fiyatının en fazla kaç TL olacağını öğrenmenin çok basit bir yolu var ama bazıları bunu da akıl edemiyor. Mesela RDR 2 örneğini vereyim. RDR 2 kaç dolar? 60. 60 dolar kaç TL? 1.568,18 TL. O zaman RDR 2 en fazla 1.568,18 TL olabilir.

Deminki arkadaş bu basit matematik hesabını yapmaktan bile yoksun olduğundan bu tartışma boş uzadı hocam. Ama malesef kur yükseldiğinden dolaylı olarak büyük firmalar oyunlarına zam yapacak. Steam kuru da güncellediği an bağımsız yapımları da kaybedeceğiz. Kısaca oyun almayı unutma zamanımız gelmiş gibi.

İfadeler: AGI
Aynen. Yayıncılar falan bile resmen bilerek yapıyor gibi zaten $ =20₺+ kurunda olan oyunları seçmiş gibi bulup onları vurgulayarak "Fiyatı 2 katına çıkacak" diyor. Özellikle de RDR 2'yi herkes spamlıyor.

Araştırmadan her şeye balıklama atlayan ne kadar çok eleman varmış. Bunun araştırması da çok zor değil oyun yurt dışında kaç dolara satılıyor şu an Türkiye'de ne kadar olduğuna bakarak basit bir Matematik işlemiyle oyun fiyatı ne kadara en fazla zamlanır belli. Eleman hala basit bir matematik işlemine üşenip kaynağı belirsiz nereden gelmediğini bilmediği RDR2 2400 TL şeyine balıklama atlıyor. Bir de ölümüne haklıymış gibi savunuyor. Yazık cidden. Hala anlamayan elini matematik işlemi yapmaya bile yoramayacak arkadaşlara açıklayayım. RDR2 60 dolara satılıyor. Olabilecek en yüksek fiyat 1569 TL? Benim güzel arkadaşım 2400 TL nerede? Ayrıyaten Rockstar oyun fiyatlarıyla sürekli oynayan firma değil. Zam gelme riski şu an da düşük bir ihtimal RDR 2 için. Asıl üzücü olan tıklanma kasmak için bilerek yanlış yapılan haberlere bilmeden itibar edilmesi. Kandırılmak için çok çaba sarf ediyorlar. Bundan sonra balıklama atlamaya devam mı kendileri bilir.

Son düzenleme:
Nereden biliyorsun birader? RDR2 2400 TL olacak. 2 katı olacak, neden? Sence dolar kuru 26'ya güncellenecek.

Sen böyle yazıları internetten okuyup kanmaya devam edebilirsin ortada Steam de dolar kuru artacak diye resmi bir açıklama yok.

Elinize sağlık hocam millet her okuduğuna inanamaya devam ediyor.

Eli yüzü düzgün oyunlar alım gücümüzün çok üstünde fiyatlara gelecek gerisinin bir önemi yok zaten. Ben istedigim oyuna para ayıramadıktan sonra senin söylediklerinin de bir anlamı yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…