Steam Bütün oyunlara zam gelecek algısı

Dolar 20 liradan 25'e çıktı oyunların çoğu ortalama %100 zamlandı. 25'ten 30'a da çıkarsa bir %100 olmasa da %50 en az zamlanır.

Mesajlarıma dislike atmış başka konu üzerinden bu konu sahibi arkadaş, zam gelecek diyoruz güzel kardeşim kaçışı yok 2500 TL falan olur demedik. Olur olmadık anlamadığın mesajlara da dislike atma. 50 TL de zam gelse sen şu an aldığın fiyattan bir sonra ki indirimde hiçbirini oyunu alamayacaksın.

Bu konu şaka mı, harbiden komiksiniz internette yazılan haberleri kırp sonra Steam'de çalışan arkadaşım var de. Bir de Steam içimizde düşman falan artık goriller daha zeki diyeceğim bir farkımız kalmadı gibi.

Merhaba, bu konuda bütün oyunlar 2 katına çıkacakmış gibi düşünen insanlar hakkında konuşmak istiyorum. Öncelikle, yeni çıkan ve büyük firmalar genel anlamda doları 20-25 civarlarından alıyor. Örneğin, RDR 2, CoD MW2 ve Diablo IV gibi. Bazı firmalar ise yerel fiyatlandırma yapıyor. Söylemek istediğim şey RDR 2 2400 TL olmayacak. Bütün oyunlar 2 kat zam yemeyecek. Steam dolar kuru ilk arttığı zamanda böyle diyordu herkes. Evet bayağı bir oyun zam yedi fakat her oyun zam yemedi veya 5 kat artmadı. Şimdide böyle diyorlar. Yine birçok oyun zam yiyebilir fakat her oyun 2-3kat zam yemeyecek. Yese bile indirim oranları arttırılacağını düşünüyorum. Ubisoft ve bir sürü firmanın oyunlarında bunu gördük. AC: Valhalla 700 TL'ye çıkarttılar. Ardından Steam'de indirimde 150 TL'ye düşürdüler. Bu konu hakkında konuşmak istemiştim. Teşekkürler. İyi akşamlar.
İndirim konusu hariç haklısınız. İndirim konusuna gelince firmalar öyle ülkeye göre ekstra indirim yapmıyor. Ubisoft'un AC Valhalla'ya o kadar ağır indirim yapmasının sebebi oyunun eskimeye başlaması ve adamların paraya ihtiyacı olması. Yoksa Rockstar hâla %67'nin üstüne çıkmıyor RDR2'de. Halbuki oyun 4 kat zam yemişti.

Bu RDR 2 örneği nereden çıktı bilmiyorum ama sanki oyun zamları hiçbir şeyi etkilemeyecekmiş gibi bir fikre kapılmak doğru değil. AC Valhalla üzerinden örnek vermişsiniz sanki arada hiç fiyat farkı olmamış gibi. Ben zamanında "AC Valhalla + season Pass"i 90 liraya almıştım. Şu an sadece standart sürüm oyun fiyatı 175 lira. Yanlış hatırlamıyorsam o dönem standart sürüm 45 lira civarına geliyordu. Ayrıca bu geçen zamanda oyun eskidiği için indirim oranları da artıyor buna rağmen benim eskiden aldığım fiyattan daha pahalı.

Arkadaşlar ben geçende yan hesap açmıştım Steam'de levelli hesabım olsun die dolar 10 liraya sabitlendiği zaman arkadaşlığı açmak için 5 dolar harcanması gerekiyor 5x10 50 TL olması gerekiyordu diye düşünüyordum ama o zaman dolar 18'di 18 üzerinden hesapladı yani 5x18 olarak yatırmam gerekti yani 90 lira bu böyle mi olmalı yoksa bu normal kura göre hesaplanıp sadece oyunlardamı dolar kuru 10 TL'ye sabitlenmiş. Yani demem oki zaten normal dolar kuruna göremi ileriyor

Arkadaşlar ben geçende yan hesap açmıştım Steam'de levelli hesabım olsun die dolar 10 liraya sabitlendiği zaman arkadaşlığı açmak için 5 dolar harcanması gerekiyor 5x10 50 TL olması gerekiyordu diye düşünüyordum ama o zaman dolar 18'di 18 üzerinden hesapladı yani 5x18 olarak yatırmam gerekti yani 90 lira bu böyle mi olmalı yoksa bu normal kura göre hesaplanıp sadece oyunlardamı dolar kuru 10 TL'ye sabitlenmiş. Yani demem oki zaten normal dolar kuruna göremi ileriyor
Normal kura göre o ücret.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı