Bütün souls oyunları zor mudur?

muho201423

Hectopat
Daha fazla  
Şu ana kadar hiç souls oynamadım. Böyle oyunlara hikayeli oyun denebilir mi?
Elden Ring, deamon souls bloodburne gibi. Böyle oyunları güzel yapan nedir ve zor mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle Elden Ring açık dünyasıyla ve seni tamamen serbest bırakmasıyla insanı mest eden bir oyundur. Oyunu en başta oynarken "Bu ne? İnsanlar bundan mı zevk alıyor" gibi düşüncelere sahip olabilirsin fakat oyuna bi' 8-10 saat civarı gömdükten sonra bir şeyleri öldürebiliyor ve boss kesebildiğini görünce kendini gerçekten Elden Lord gibi hissediyor ve haritanın içinde kaybolup gidiyorsun.

Hikayeden ziyade puzzle gibi. Rakibinin 4-5 hamlesi varsa 1 tanesinde sol yerine sağa atlıyorsun, diğerinde öne yerine arkaya atlıyorsun, rakip saldırırken vurmaman gerek sen %3 can götürürken o %30-70 can götürüyor. Acımasız olması seni düzgün-mükemmel oynamaya itiyor, bunun sonucunda karşındaki rakibi alt ettiğinde dopamin salgılıyorsun. Az önce zor bir Boss'u geçtin. Ben 2 ile başlayıp sildim. 3 ile başlayıp defalarca kere sildim, bu nasıl bir saçma zorluk diye. Oyunu zor yapan şey karşındakine karşı ne yapacağını bilememek. 1-2-3, Sekiro'yu defalarca kez bitirmiş birisi olarak Playstation'a sahip olsam Bloodborne ile serinin ilk çıkan oyununu oynarım öyle söyliyim. Çok keyifli ama alışman gerek.

1764966398304.png

Şu elemanı öldürmekte hemen hemen Souls Like oyunu gibi.

Oyunların hikayeleri var fakat çok hikaye odaklı ilerlemiyor, yani sizi bir görevin peşinden oraya git buraya git diye yönlendirmek yerine keşife sürüklüyor. Hikayeyi siz biçimlendiriyorsunuz bir nevi. Güzel yapan noktalar ise karakterinizle bütünleşiyor olabilmeniz, istediğiniz buildlere gidebiliyorsunuz istediğiniz şekilde oynayabiliyorsunuz. Ayrıca bossların zorlu olması bossları kestikten sonra çok iyi bir başarmışlık hissi veriyor. Dolaştığınız her yerde girdiğiniz her zindanda vesaire ilginç şeylerle karşılaşabiliyor yeni item elde etme arzusuyla geziniyorsunuz. Dediğim gibi bu da keşif hissini arttırıyor. Tabi her souls oyunu Elden Ring veya Dark Souls gibi değil daha tek düze oynanış sunan ama zorluk derecesi souls like türünde olan oyunlarda var, Sekiro , Black Myth Wukong vesaire gibi. Herhangi birine alışır ve ısınırsanız zaten tüm souls likeleri oynamak isteyeceksiniz.

Hocam Souls türü (souls-like denir genelde), hikaye anlatır fakat yüzeysel kalır. Oyuncular, eşyaların üzerindeki bilgileri okuyarak, NPC'ler ile etkileşime geçerek ya da oyunda yapılara bakarak hikayeyi anlamaya çalışırlar.

Sabrın varsa Elden Ring sana gelişmen için bolca şans seçenek ve kolaylık sağlıyor. Hikayesini biraz eşyalardan ve diyaloglardan çıkarman gerek ama çok umursamasan bile keyif vereceğine eminim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı