Büyük algoritma program diyagram örneği

Zeuszeus2023

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2019
Mesajlar
1.590
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Belki Yazılımcı
Algoritmaları diyagram ile gösterliyorlar. Ama genelde küçük ve öğretme amaçlı diyagramlar var. Ben işlevi olan bir yazılımın diyagramını merak ediyorum. Yazılımdaki her şeyin yazdığı büyük bir diyagram var mı? (Mantığını öğrenmek ve yazılımların ne kadar büyük olduğunu görebilmek için)

Veya basitçe bir işlevi olan bir program örnekleri verebilir misiniz? (İncelemek, neler yapılmış görmek ve aşina olmak için.)
 
Algoritmaları diyagram ile gösterliyorlar. Ama genelde küçük ve öğretme amaçlı diyagramlar var. Ben işlevi olan bir yazılımın diyagramını merak ediyorum. Yazılımdaki her şeyin yazdığı büyük bir diyagram var mı? (mantığını öğrenmek ve yazılımların ne kadar büyük olduğunu görebilmek için)

Veya basitçe bir işlevi olan bir program örnekleri verebilir misiniz? (incelemek, neler yapılmış görmek ve aşina olmak için.)

İngilizce arattın mı?
 
UML diyagramı arıyorsunuz hocam. Bu terimle aratırsanız bulabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla component, class ve sequence diyagramları olarak ayrılıyorlar ama belki daha başka çeşitleri de mevcuttur.
Algoritma diyagramına örnek verir misiniz bu arada? ASM chart ya da state diyagramı ile karıştırıyor olabilirsiniz?
 
Yazılımdaki her şeyin yazdığı büyük bir diyagram var mı?

Hayir, yok.

Flowchart ogretmek icin ve is analistlerinin genel semayi aciklamak icin kullandigi bir sey. Muhendisler neredeyse hic kullanmaz gercek hayatta.

Class'larin iliskisi icin UML, karmasik surecler icin sequence, proje aktorlerinin davranis ve yetenekleri icin Use-case, DB iliskileri icin ERD ( UML ile cok benzer ), surekli belirlenen bir kac durumda olacak componentler icin State diagram kullanilir.

Bunlar da tum sisteme dair cizilmez, izole bir sistemi anlatmakta kullanilir. Karmasik projelerde her katman birbirinden olabildigince bagimsiz ve re-usable tasarlanir ki spagetti olmasin isler diye. Projenin tamamini cizebiliyorsan tek diyagramla o hesap makinesi projesidir.
 

Geri
Yukarı