Bugün yapılan YDS-2 zor muydu?

Rigeliuss

Picopat
Katılım
16 Eylül 2023
Mesajlar
204
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Arkadaşlar merhaba bugün YDS-2 sınavına girdim sınavın seviyesinin orta seviye olduğunu düşünüyorum, çalışmak için geçen senenin sorularını çözerken diğer yıllara göre biraz daha kolay geldi ama paragraflardaki numaralandırma soruları oldukça zordu. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum sizce sınav zor muydu? Ayrıca sınava ilk defa girdim ve bu YDS sonuçlarını yüksek lisans veya Erasmus başvuruları gibi yerlerde kullanabilir miyiz? 65-70 arası not iyi midir?
 
Zor muydu bilmiyorum çünkü ilk defa YDS'ye girdim ve sınavdaki soru dağılımından bile haberim yoktu. Eğer çalışılırsa çok kolay full yapılabilecek bir sınav gibi geldi bana. 70 doğru 10 yanlışım var eğer doğru hatırlıyorsam soruları. Oturup bu sınava hazırlanan, kelime haznesi geniş biri bence rahatlıkla full yapıp doktora veya diğer programlar için kendini öne çıkarabilir.

Diğer soruya gelirsek Erasmus konusunda bildiğim kadarıyla okulun yaptığı sınav etkili oluyor ama doktora kısmında başvurduğun bölümün(diş hekimliğinde doktora programına başvuruyorsan mesela) alım sırasında yabancı dil puanında önemli oluyor. Ayrıca ben DUS'ta tercih yapabilmek için girmiştim. Burada da YDS veya YÖKDİL puanı gerekiyor.
 

Geri
Yukarı