Bulk dönemi için tavsiyeler

2000-2200 kalori al diyebilirim ama 1 senedir spor yapan adam hala kalori hesabı yapmamalı bence. Az çok vücudun sana söylemeli söylediklerini okuyabilmelisin. 130G falan protein alsan iyidir. 3 öğüne böl bu proteini. Antrenmandan önce de abartmadan karbonhidratını al. Yeşillikleri ve sağlıklı yağları da unutma.

Adamın boyunda o kadar karbonhidrat yemesine gerek yok.

1 senedir yapıyorum ama 1 sene sadece kilo vermemle geçti.

Hocam 2000 kaloriyle kilo verir bu adam metabolizma hızı 2000 falandır benim 2100 ancak günlük almam gereken kalori 2900 falan.

Bir de gece yatmadan yemek yemek sıkıntı olur mu 3 ay boyunca işten dolayı geç antrenman yaptım 22:00 civarı yemek yiyip 23.30 gibi uyudum :D

Elbette zaten kendimle kıyaslamadım ancak karb yine de ortalama 275-300 arası alması lazım sanırım.

Bulta kalorinin %25'i yağ %20'si protein kalanıda karbonhidrattı ortalama %50-55'i

Problem olmaz ben 24:00 00:00 arası gibi düşünerek yiyorum yemekleri sende biliyorsundur kalori limitini geçmediğin altına inmediğin sürece bir sıkıntı olmaz bence de.

Niye ki? Ağırlık antrenmanları yapmıyor muydun? Düz koşu falan yapıyorsan anlarım bende şişman başladım bende önce kilo verdim.

Öncesinde de protein alın, tavsiyemdir.
Öğlen yemeğini antrenmandan 5 saat önce yediğimi varsayarsak sadece antrenman öncesi yanımda 250g pirinç oluyor çantasan çıkarıp onunyiyip öyle gidiyorum ama deneyebilirim.

Niye ki? Ağırlık antrenmanları yapmıyor muydun? Düz koşu falan yapıyorsan anlarım bende şişman başladım bende önce kilo verdim.

Öncesinde de protein alın, tavsiyemdir.

Hocam yapıyordum ama Full düşük ağırlıkla çalışmak zorunda kaldım yani lat pull downum 39'dan 54'e çıktı bulka başladığımdan beri.

Problem olmaz ben 24:00 00:00 arası gibi düşünerek yiyorum yemekleri sende biliyorsundur kalori limitini geçmediğin altına inmediğin sürece bir sıkıntı olmaz bence de.
Her şeyi kalori olarak görme. Besinlerin doğallığına bak. Mikro ve makrolarına bak. Protein ağırlıklı beslenirsen çok kolay yağ yağmaya başlarsın.

Hocam yapıyordum ama Full düşük ağırlıkla çalışmak zorunda kaldım yani lat pull downum 39'dan 54'e çıktı bulka başladığımdan beri.
Bence antrenör gereğinden fazla yemene sebep oluyor. Bu kadar yemesen de olur.

Her şeyi kalori olarak görme. Besinlerin doğallığına bak. Mikro ve makrolarına bak. Protein ağırlıklı beslenirsen çok kolay yağ yağmaya başlarsın.

Bence antrenör gereğinden fazla yemene sebep oluyor. Bu kadar yemesen de olur.

Hocam o zaman son bir düzenleme yapabilir miyiz? Kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum akşam akşam. Yaşımın küçüklüğünden dolayı kalori hesap siteleri hesaplamada hata yapıyor olabilir.

Ağır sağlamda böyle gösteriyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-08 231540.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-08 231540.png
    56,6 KB · Görüntüleme: 24
Hocam o zaman son bir düzenleme yapabilir miyiz? Kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum akşam akşam. Yaşımın küçüklüğünden dolayı kalori hesap siteleri hesaplamada hata yapıyor olabilir.
Sorun değil, sonuçta zorla tutulmuyorum.

Bence senin çözümün protein ağırlıklı beslenmek olacak. Özellikle rafine şeker, beyaz unlu şeylerden uzak durursan karbonhidrat bağımlılığın azalacaktır. Bir süre sadece tam buğday ekmek, tam buğday makarna ve yulaf tüket karbonhidrat olarak. Yulafa bal karıştırabilirsin abartmadan. Sağlıklı yağ olarak kuruyemiş ye. Protein olarak en fiyat performans tavuk bonfile al ve az zeytinyağı ve baharatla tavada pişir. Fırınlarsan daha iyi olur. Hala aklına takılan yer varsa çekinme yardımcı olurum.

Ağır sağlamda böyle gösteriyor.
Bu siteler herkes için aynı şekilde sonuç veriyor ama herkesin vücut işleyişi aynı değil. Kendi vücut işleyişini karbonhidrat miktarını gittikçe azaltarak antrenman performansını kötü etkilemeyecek en düşük şekilde ayarla. Kardiyo yapman tavsiyemdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı