Bully: Scholarship Edition incelemesi

Bugün eski ama çok sevdiğim bir oyun alan Bully'nin incelemesini yazıyorum.

Bully nedir?
Bully Rockstar Games'in yaptığı bir oyundur. En özet haliyle GTA'nın okul versiyonudur. 😀

Açık dünya
Oyunda en çok vakit geçirdiğimiz yer okul. İlerleyen kısımlarda okul kapısı açılıyor ve şehre çıkabiliyoruz. Açık dünyada ''bence'' yapılabilecek çok fazla şey yok. Hikaye bittikten sonra gerçekten boşlukta kalıyorsunuz. Unutmadan, oyunda devasa bir lunapark var. Gerçekten güzel bir mekan. Oyuncaklara binebiliyoruz.

Çevre
Çevre gayet güzel. Güzel detaylar düşünülmüş, yazı yazabildiğimiz sprey boya noktaları var, marketler, çıkabileceğimiz binalar gibi bir sürü şey var. İnsanlar da oldukça iyi. Her karakter ile etkileşime geçebiliyoruz. Sabit diyaloglar olsa da gene de güzel bir detay.

Kontroller
Bu konuda büyük bir eleştirim var. Oyun kontrolleri hazırlanırken sanırım konsollara göre tasarlanmış. Bilgisayar üzerinden oynarken çok zorlanıyorsunuz. Tuşların yeri çok ters ve karışık. Alışma süreci uzun sürüyor.

Grafikler
Bu konuda diyecek pek bir şey yok. Dönemine göre güzel grafikler. GTA San Andreas tarzı.

Ulaşım
Bu konuya da uğraşılmış. Karakterimizin kullanabildiği 3 çeşit taşıt var. Kaykay var. Hızlı ulaşım sağlıyor, hep yanımızda. Arabaların arkasından tutunup gidebiliyoruz. Bir kaç çeşit bisiklet de var. Pek tercih etmiyorum bisiklet kullanmayı. Pratik değil. Küçük motorları da sürebiliyoruz. Kask takmazsanız polisler peşinize düşer. Bazı yerlerde de otobüs durakları var. Otobüsler ile hızlı ulaşım gerçekleştirebilirsiniz ama duraklar arası. Evet arabaları süremiyoruz. Sonuçta çocuğuz. Sanırım araçları süremediğimiz için modellemeleri biraz vasat olmuş.

Okul, dersler ve cezalar
Okulda geçen bir oyunda olmazsa olmaz dersler. Derslere girmek zorunlu ancak kaçabiliyorsunuz. Ama herkes peşinizde oluyor. Dersleri yapmanız yararınıza olur. Mesela kimya dersini yaparsanız yeni bombalar açarsınız, resim dersini geçerseniz kızları öperseniz gibi gibi. Okulda öğrenciler sizden yardım isteyebiliyor. Şunu döv, tuvalet kapalı yardım eder misin tarzı. Okul da oldukça detaylı. Lavabo benzeri şeyleri kullanabilir, yerde gördüğünüz top, elma tarzı itemlere fırlatabilirsiniz.


Cezalar oldukça gıcık. Çim kesme tarzı cezalar var. Suç işlemek gerçekten riskli. Burası güzel düşünülmüş. Gerçekte bir çocuk suç işlerse ne oluru çok güzel yansıtmışlar. Kızlara sataşırsanız, okul forması giymezseniz (ve daha çok şey) hocalar ve polisler musallat olur.

Hikaye
İşte en güzel kısım burası. Oyunu oynadığım zaman ana karakterle aynı yaşta olmam da oyunla bağ kurmamı sağladı. Pek örnek alınacak bir karakter değil ama olsun.

Hikaye şu tarz ilerliyor; annemiz bize yatılı okula bırakır ve okulda dost, düşman ediniriz ve güç sahibi olmaya çalışırız. Olay örgüsü bunun üzerinde ilerler. Açıkcası daha uzun bir hikayeye sahip olmasını beklerdim. 70 küsür ana görev var. 3 günde bitirmiştim ben oyunu. Yan görevler genelde item, para kazanma üzerine kurulu. Oyunun bittiği gece 3 görev daha çıkması da güzel bir detay.

Peki alınır mı?
Normal fiyatı bence oyun için fazla. Aşırı zevkli olsa da çabuk biten bir oyun. İndirim döneminde 8 TL oluyor. Açıkcası Bully almak yerine GTA San Andreas almak daha mantıklı olur. O kadar övdün neden önermiyorsun derseniz sebebi belli. Oyun süresi kısa. Tadı damağınızda kalıyor.
İnceleme burada bitiyor, umarım sevmişsinizdir.🙂
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neresi kısa oyunun? Sadece sumo güreşi görevine 5 saat gidiyor zaten 😀
Hızımı alamayıp 3 günde bitirince kısa geldi.
İncelemeyi okumadım ancak oyun hakkında kısaca şunları söyleyebilirim: Rockstar Games'in en özel oyunudur bence ve kesinlikle bir devam oyunu gelmesi gerekiyor.
Evet, benim de bayıldığım bir oyun. Devam oyunu mükemmel olur ama öyle bir planları olduğunu sanmıyorum.
 
Helal olsun. Ben o göreve geldiğimde oyunu silecektim resmen.
Sağolun. O göreve ben de çok uğraştım hocam. Aralıksız 2 saat oynayınca geçmiştim o kısmı. İnternette görmüştüm, oyununa mod kurup o görevde yapmamız gereken skoru 1000 değil 100 yapıp kolayca geçiyorlardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı