Burçlara inanır mısınız?

Burçlara inanır mısınız?


  • Oy verenlerin toplamı
    157
channels4_profile.jpg


Zırva.
 
İlişki, para, sağlık fal işleri saçmalığın daniskası ama ne hikmettir ki aynı ayda doğan insanların özellikleri cidden benzer oluyor. Her aya bir isim takarsan ve bunlara burç dersen bence mantıklı oluyor. Fakat fal işi saçmalık inanmayın inandırmayın.
 
İlişki, para, sağlık fal işleri saçmalığın daniskası ama ne hikmettir ki aynı ayda doğan insanların özellikleri cidden benzer oluyor. Her aya bir isim takarsan ve bunlara burç dersen bence mantıklı oluyor. Fakat fal işi saçmalık inanmayın inandırmayın.
Hocam zaten öyle. Burç denilen şey aslında bizim takvimimiz gibi bir şey. Bizim aylarımız güneş ile alakalı. Nasıl desem, dünya şurada güneş şuradayken saat 12:00, ay Temmuz olur gibi hesaplanıyor aslında. Astroloji ise senin doğduğun zamandaki tüm gezegenlerin konumuna göre birtakım öngörülerde bulunma.

Ya harbiden çok bilimsel bir şey ve kuantum fiziği falanla açıklanacak şimdilik bu tarz birikimimiz insanoğlu olarak çok olmadığı için topu taca atıyoruz(ha şunu söyleyeyim kuantum deyince şu new age ablalar abiler gelmesin aklınıza yine bunun doğru veya yanlışlığını bilim insanları açıklayacak bilimsel metodolojiyle). Ya da hurafe. Ama şu var, güneş sisteminin bütün sırlarına da vakıf değiliz. Kuantum gibi hala görülen ama açıklanamayan şeyler var.

Şunu da söyleyeyim gelecekte şu olacak, bugün şunu yapmalısın vs gibi günlük fallara ben de itibar etmiyorum fakat genel olarak burçları referans alarak karakter analizi yapanlarınkinin doğruluğunu cidden görebiliyorum(genelgeçer konuşanlardan bahsetmiyorum bu arada birine ak derken birine kara diyenlerde var bu). Arada yanlışlar oluyor ama onlar da karşı tarafın yanlış yorumlaması ile alakalı. Yani atıyorum maceracı o yüzden sürekli seyahat eder diyorlar ama bu macera arayışı her konuda oluyor. Seyahat edenler maceracı ama her maceracı seyahat etmiyor. Gibi.

Bir de son iki şey ekleyeyim esasında din, fal, astroloji doğruluğu ve yanlışlanabilirliği şu anki koşullarla mümkün değil. O sebeple bilim bunlarla ilgilenmiyor. Çünkü fizik kurallarımızdan farklı yerdeler. Fakat paralel bir evrende spirituel bir dünya varsa şayet onlara da bizler elektriği, Newton fiziğini falan anlatamayacağız. :D Bir de ikili ilişkilerde burçların doğruluğundan bağımsız yararlanılabilir(ben yapmadım tabi ama). Çoğu insan için burçlar doğruysa bırakın öyle olsun. Size elini istemeden açmış oluyor. Mesela sevdiğiniz insan kova ve günlük takip ettiği astrologları biliyorsunuz. Bugün de o size beklemediğiniz birinden hayatınızı değiştirecek bir teklif alacaksınız diye yazmış olsun. Gidin ve açılın. Farkında olmadan sizin teklifinizi alelade değil de evrensel bir mesaj olarak değerlendirmesi pekala mümkün. İlahi bir güç, ruh ikizi olduğunuzu istemeyerek de olsa bilinçaltına yerleştirecek. :D Ya daburcunuzu sordu ve burcunuzu övdüyse oturup o burçtaki insanlar nasıllarmış vs bir bakının ve ona göre algı geliştirin. Ve daha fazla aşık edin kendinize(çünkü burç hakkında bilgisi varsa tüm özelliklerinizi bildiğini zannedip ona göre hepsini size yakıştıracak) :D Burçlara inanan karşı taraf hazır reçeteyle geliyor. Ne yapman/yapacağın gerektiğini, kendisinin nasıl davranacağını, yaptığın şeyleri neye yorması gerektiğini bilinçaltına atmış oluyor ve bunun doğruluğuna inanıyor. Sizin tek yapmanız bunu keşfedip ona göre oynamak oyunu. Birisini tanımaktan daha kolay bence.

Biraz fazla burç savunucusu gibi olmuşum ama burçlara ben de pek inanmam. Ay olayında bildiğim kadarını aktarmak istedim ve kendimce burçların doğru olup olmaması hakkında fikrimi belirttim. Şu an için burçlar doğru dahi olsa dünyada hayatta kalmamız için bilime ihtiyacımız var. O sebeple bilim dünyası bu yöne doğru sıçrar ve tüm kurallar buna göre yazılırsa ben de hayatta kalmak için burçların doğruluğunu kabul ederim. Fakat şimdilik hayatımı etkilemediği için inanmamayı tercih ediyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı