C dili icin hangi uygulamalar kullanilabilir?

Ayla9080

Hectopat
Ben C icin ne indirilebilirim? Mac'ta Visual Studio sıkıntı cikariyor diye duydum. Bunun disinda neler indirebiliriz, Visual Studio sıkıntı cikarir mi?

Mac işletim sisteminde (en azından kendi gördüklerimde) maalesef ki özellikle C# kullanımı oldukça zahmetli ve problem çıkarıyor. Fakat ille de kullanmam gerekiyor derseniz size tavsiyem sanal windows kullanarak işlerinizi halletmeniz fakat onda da çoğu zaman paket yükleme ya da performans sorunları yaşanıyor.

VS Code ile yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

C için bir şey indirmene gerek yok düz bir metin düzenleyicisi ile de yazarsın. Auto Complete özelliği en önemlisi zaten henüz başlangıç seviyesinde projelerin olacağından Debugging veya Optimization gibi konulara pek bulaşmayacaksın. Kodları dahilli olarak compile edebilirsin.

Çoğu işletim sistemi built in bir C compiler taşır. MacOS tarafında sanırsam GCC geliyor direk olarak. Neyde yazdığının da çok önemi yok, istersen taşa yaz, fotoğrafını çek, yapıştır execute et. Mesele yazmak değil zaten.

C için bir şey indirmene gerek yok düz bir metin düzenleyicisi ile de yazarsın. Auto Complete özelliği en önemlisi zaten henüz başlangıç seviyesinde projelerin olacağından Debugging veya Optimization gibi konulara pek bulaşmayacaksın. Kodları dahilli olarak compile edebilirsin.

Çoğu işletim sistemi built in bir C compiler taşır. macOS tarafında sanırsam GCC geliyor direk olarak. Neyde yazdığının da çok önemi yok, istersen taşa yaz, fotoğrafını çek, yapıştır execute et. Mesele yazmak değil zaten.

Hocam bildiğim kadarıyla gcc değil clang yüklü geliyor macOS cihazlarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı