C diski dolu gözüküyor

gokaytemizel

Centipat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
469
Camtasia Studio 9 programını kullanarak 24 dakikalık bir video yaptım ve yüksek kalite ile render işlemini başlattım.
C diskinde 8 GB boş alan vardı ve yetmez diğerek birkaç oyun sildim ve 25 GB boş alanım oldu.
Render işleminin %60'ı tamamlanmışken baktım yerim yetecek mi diye ve daha 18 GB boş alanım vardı. Yani toplam 6-7 GB kullanılmıştı. Bilgisayarı orada bıraktım ve başka bir şeylerle uğraştım. 1-2 saat sonra geldim ve baktım ki bir uyarı çıkmış fakat uyarı Windows'tan, Camtasia'dan değil. Uyarıda yeriniz bitiyor yazıyordu. Camtasiyı aradım fakat uygulama kapanmıştı ve c diskinde sadece 74 ya da 24 MB boş alnım vardı .(Tam hatırlamıyorum.) C'deki bütün dosyalara baktım ne videoyu gördüm ne de 18 GB yer kaplayan bir şey. Camtasia'nın dosyalarında da yoktu. Ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2. Diskin var mı? Yani diski böldün mü? Ve hdd kapasite kaç?
Özür dilerim biraz geç kaldım fakat sorunu çözdüm. Bilgisayar render işlemi sırasında durduğu için videonun renderlanması bitmiş olan bölümünü "Temp" açılımı Temporary yani geçici olan ve geçici dosyaların bir süre bekletildiği, belirli bir süre sonra bilgisayar tarafından otomatik olarak silindiği dosyanın içine atmış. İçinde başka dosyalar da varmış ve hepsini sildiğimde 38 Gb yer açıldı. Gerçekten büyük bir alan. :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı