C# Hakkında Aklıma Takılan Sorular

Nielle

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Okulda, C# dersim var, orada sanırım Windows Form uygulaması olarak geliştiriyorduk. Udemy'den bazı eğitimlerine baktım orada Console kullanıyorlar. Konsoldaki çoğu kod orada çalışmıyor. Niye bu kadar büyük farklar var? Ayriyeten mesela Dev C++ kullanıyorum IDE olarak, konsol projesi başlatıyorum mesela Console. Writeline, Console. Readline komutları çalışmıyor. Ama Visual Studio'da sorunsuz çalışıyor. Konsolla Windows form apayrı dil gibi sanki. Konsolda var Keyword'u var değişkeni tutmak için. Ama Form'da çalışmıyor. Şimdi Dev C++'da konsol uygulaması geliştirmek için ne yapmam gerek? Konsolla form arasındaki fark nedir? Niye kodlar çalışmıyor? Bu konuda bayağı bilgisizim.

Console.WriteLine() ve Console.ReadLine() gibi konsol uygulamarına ait fonskyionlar hariç her C# kodu her 2 tür uygulamada da çalışır. Windows Form projesinin Program.cs dosyasının içini konsol kodlarıyla değiştirip, projenin özellikler penceresinden de Output Type: "Console Application" yaparsanız konsol uygulaması elde edersiniz.

Console.WriteLine() ve Console.ReadLine() gibi konsol uygulamarına ait fonskyionlar hariç her C# kodu her 2 tür uygulamada da çalışır. Windows Form projesinin Program.cs dosyasının içini konsol kodlarıyla değiştirip, projenin özellikler penceresinden de Output Type: "Console Application" yaparsanız konsol uygulaması elde edersiniz.
Teşekkürler. Mesela Visual Studio'da Windows Form projesi açtım, printf fonksiyonu geçerli bağlamda yok hatası veriyor.
Ayrıca using System.IO dahil ettim.

C++ fonksiyonlari ve editorleri C# ile alakali degildir. Once ne ile ugrastiginizdan tam olarak emin olmaniz lazim. Senin Udemy'deki diye bahsettigin sey yuksek ihtimalle C ve sen bunun farkinda degilsin.

Evet ben tamamen karıştırmışım. Bizim gördüğümüz printf fonksiyonları C içinmiş. C# farklı. Teşekkür ederim anladım.

Arkadaşlar benim de bir sorunum var konuyla alakası olmayabilir, kusura bakmayın lütfen. BTK Akademi'den C# dersi alıyorum, Visual Studio IDE kullanıyoruz. Videoda;

Console.WriteLine("Hello World!");
Console.ReadLine();

Kodlarını yazınca pencere açılıyor, herhangi bir tuşa basınca kapanıyor. Ben de pencere açılıyor lakin tuşa tıklayınca kapanmıyor, ne yapmalıyım?

Arkadaşlar benim de bir sorunum var konuyla alakası olmayabilir, kusura bakmayın lütfen. BTK Akademi'den C# dersi alıyorum, Visual Studio IDE kullanıyoruz. Videoda;

Console.ReadLine();

Kodlarını yazınca pencere açılıyor, herhangi bir tuşa basınca kapanıyor. Ben de pencere açılıyor lakin tuşa tıklayınca kapanmıyor, ne yapmalıyım?

Enter'a basınca kapanıyor olması lazım.

Console.ReadLine();

Enter'a basınca kapanıyor olması lazım.
[/QUOTE]
Aynı sorunu yaşıyorum ve birkaç dakika önce ben yazdım :). Sanırım sürüm ile alakalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı