C# mı, C mi?

Arkadaşlar yazılım kitapları aldım C ve python dili arasında kararsızdım. Python çok zevkli geldi C çok detaylı prosedürleri olan dil gibi.. yaş 25 baü 2 yıllık elektronik mezunuyum, daha önce c ile program yzdım basit programlar ama kısa sürdü bıraktım ilerletemedim askerlik ve işden dolayı. İşler düzene oturdu, şuan bi bilgisayar topladım oyun ve yazılım için python u öğrenmek ilerletmek hedefindeyim bu süreçte yardımcı olacak yol arkadaşı arıyorum kendime. Umarım yaş olarak geç kalmamışımdır yeni bir başlangıç için.. Pycharm la ilgili sorunlarım var , anlatmayayım burda yeri değildir belki, bu süreçte yardımcı olacak bir arkadaş varsa skype gibi platformlardan görüşmek , bilgi almak isterim. Yazılanlar çok güzel Allah bize ne nasip eder inşallah. Bir de arkadaşlar kodris nasıl bi uygulama 80-90 lira verilir mi tüm dersler için, ücretsiz dersler ilk öğretim seviyesinden başlattı biraz ilginç ama eğlenceli geldi..
 
@muhendiskedibey algoritma mantığını nasıl öğrenmeliyim? Bir kitaptan mı bir programdan mı? Sıfırdan programcılığa başlamak isteyen insan ne yapmalı? Bu zamana kadar hep donanımda kendimi geliştirdim. Ancak ben bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ve önemli olan yazılım-programlama bilmek. Şuan lise 3. sınıf öğrencisiyim. Ne yapmam gerektiği konusunda en baştan yardım edebilirmisiniz? Teşekkürler.
 
Dostum ailene falan aldırış etme. Devir teknoloji devri. Herşey bu bilgisayarlar üzerine. Gündemde olan Elon Musk bile korkuyor yapay zekadan. Yani demek istediğim yardır gitsin. Nasıl başlamalısın dersen bende arkadaşlara çok katılıyorum.
Pyhton çünkü diğerlerine göre daha basit kalıyor kavrama açısından daha iyi. Haberin olsun çok zamana ihtiyacın var. Bu kodlama dilleri o kadar illet birşey ki uğraştırır insanı.
 
@berkcinar Python öğrenmek için Python ile Programlama: Sıfırdan İleri Seviyeye Python 3 kursunu tavsiye ederim, hocası gayet düzgün ve rahatça anlayabilirsin konuları. Anlamadığın yerlerde soru sorduğunda yardımcı oluyorlar zaten, Slack grubu da var oradan da sorularını sorup yardım alabiliyorsun.

@Konatus ben temel kavramları ve algoritma kurmayı Programcılık Mantığı - Kerem Köseoğlu | kitapyurdu.com bu kitap ile öğrendim, herhangi bir programlama diline başlamadan önce bol bol algoritma problemleri çözersen, ileride programlama dilinde gerçek programlar yazarken daha rahat olursun :). Bunları hallettikten sonrasında da işe Python öğrenerek başlayabilirsin, Python diğer birçok dile göre daha kolay öğrenilebilen bir dil.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı