C# mı yoksa C++ mı öğrenilmeli?

Her listede 1. Sırada yer alan oyun motoruyla 2D oyun yapmayı öneren kişi mesajıma '🤣' emojisi bırakması ayrı komik :D
Adam diyor ki eğer Unreal engine ihtiyaçlarını karşılıyorsa onla yapar karşılamazsa farklı şeyle yapar diyor, sen gitmişsin Unreal Engine 5 tanıtım projesini atıyorsun. O seviyede herhangi bir oyun yapıldı mı sence?

Adam diyor ki eğer Unreal engine ihtiyaçlarını karşılıyorsa onla yapar karşılamazsa farklı şeyle yapar diyor, sen gitmişsin Unreal Engine 5 tanıtım projesini atıyorsun. O seviyede herhangi bir oyun yapıldı mı sence?
Ayrıca Unreal Engine İhtiyaçlarını her türlü karşılar zaten siz benim mesajlarımı okuyor musunuz ya da neler çıkarıyorsunuz anlamıyorum?
O videoları, Unreal'in gücünü anlayabilmeniz için anlattım ki bu mesajımı daha iyi anlayın diye:
Unreal Engine ile 2D oyun yapmak; Büyük kepçeyle, Küçük işlere kalkışmaktan farkı yok.
O seviyede herhangi bir oyun yapıldı mı sence?
Ark 2, PUBG(mobile değil), Cyberpunk 77 en basit örneklerden.

Ben size 'TIP'ta bile kullanılıyor diyorum sen oyun üzerinden ilerliyorsun. Ayrıca Tanıtım videosu Bir oyun değil 'Render'

Her listede 1. Sırada yer alan oyun motoruyla 2D oyun yapmayı öneren kişi mesajıma '🤣' emojisi bırakması ayrı komik :D

Senin örneğinden gidelim: Arabam Hızlı gidiyor(300KM), Yavaş süreyim(50KM) Bu dediğinden yola çıkarak şu mesajımı tekrar okumanı rica ediyorum:
Anlamamakta ısrar ediyor. Yazdığın şeyin ne anlama geldiğinin farkında değilsin sanırım.

"Büyük kepçeyle küçük iş" cümlesinden çıkacak anlam, "işe uygun olmayan alet" olacak.

Unreal Engine için "3d'de çok iyi olduğu için 2d'ye uygun değil" demek, sığ düşünmekten fazlası değil. Teknoloji demosu atıp ama bak unreal çok iyi 3d yapıyor diye fantezi kasmanın anlamı yok. Proje ne gerektiriyorsa onu seçeriz diyorum, ısrarla bana UE 2D'ye olmaz diyorsun. Eğer, bak eğer, 2D oyunun için UE daha uygunsa, sunduğu featureset'ler diğer game enginelerin önüne geçiyorsa, UE tercih edersin. Unity geçiyorsa Unity. Burada anlamamakta ısrarcı olduğun nokta bu.

Bunu anlamanın bu kadar zor olması gerçekten çok garip.

Biraz araştırma yaptım ve Microsoft XNA Framework 2D oyun yapmak için kullanılabilir mi? Beğendiğim 2D oyunlar hep bu motorla yapılmış.

Ama çok eski bir motor olduğu için size sormak istedim.

Biraz araştırma yaptım ve Microsoft XNA Framework 2D oyun yapmak için kullanılabilir mi? Beğendiğim 2D oyunlar hep bu motorla yapılmış.
Yapılabilir. Game engine tercihlerine henüz takılmamalısın. Programlamanın temellerini öğren. Sonrasında piyasa araştırması yaparsın. Engine'lerin artılarını eksilerini sıralarsın. Bakarsın projene hangisi daha uygun, hangisi oyun geliştirmeye daha kolay girmene yardımcı oluyor, ona bakar, ona göre girersin sektöre. Acele etme. Lisedesin daha. Programlama okulunun önüne geçmesin.

"Büyük kepçeyle küçük iş" cümlesinden çıkacak anlam, "işe uygun olmayan alet" olacak.
Sen orda onu anladıysan seninle tartışmaya girmeye gerek yokmuş onu öğrendim.
Teknoloji demosu atıp ama bak unreal çok iyi 3d yapıyor diye fantezi kasmanın anlamı yok.
Onlar sadece bir örnekti ikinize de o batmış nedense :D Sanki o videodakiler Unreal ile yapılmamış gibi
Ayrıca altına da başka örnekler de yazdım ve biri de demo falan değil bildiğin bir kullanıcı tarafından geliştirilen Render yani.

Bir de ekleme yapayım. 'Hades' ve 'BS' tarzı yarı 3 boyutlu, yarı 2 boyutlu oyunlar 2D olarak değil 2.5D olarak kabul ediliyor.

Bir de ekleme yapayım. 'Hades' ve 'BS' tarzı yarı 3 boyutlu, yarı 2 boyutlu oyunlar 2D olarak değil 2.5D olarak kabul ediliyor.
Bak buna ayrı patladım.
1724584371268.png

Çevirisi;
"Hades hiç bir 3D rendering içermeyen, 2 boyutlu bir oyun. Bunun anlamı, Zagreus'un her animasyonu ayrı bir resim." Hemen devamında ise Zagreus'un yayından attığı bir ok için 3328 adet unique frame olduğunu belirtiyor. 32 farklı açı ve açı başına 104 frame.

Isometric 2D oyunlara 2.5D yakıştırması yapılır, ancak aslında tamamen 2D renderingdir.

Bak buna ayrı patladım.
Eki Görüntüle 2293788
Çevirisi;
"Hades hiç bir 3D rendering içermeyen, 2 boyutlu bir oyun. Bunun anlamı, Zagreus'un her animasyonu ayrı bir resim." Hemen devamında ise Zagreus'un yayından attığı bir ok için 3328 adet unique frame olduğunu belirtiyor. 32 farklı açı ve açı başına 104 frame.

Isometric 2D oyunlara 2.5D yakıştırması yapılır, ancak aslında tamamen 2D renderingdir.
Anlaşıldı. Sana birşeyi anlatabilmek için Lidyalılardan başlamak gerekiyor.

Zeus Karakteri 3d model - Free3D Hadesin içinde barındırdığı 3D karakter.

Zeus Karakteri 3d model - Free3D Hadesin içinde barındırdığı 3D karakter.
Hades oyununda Zeus fiziksel olarak yer almıyor. Sadece ve sadece chat bubblelarında boon aldığında geliyor. Oyunu da bilmiyorsun.

İşin daha kötüsü, developer'ın attığı mesajı çeviriyorum, gidip yine kendi bildiğini okuyorsun. Bayram senle bunu ikinci kez yaşıyoruz. Aklındaki rastgele kırıntıları dökme buraya.

Hades oyununda Zeus fiziksel olarak yer almıyor. Sadece ve sadece chat bubblelarında boon aldığında geliyor. Oyunu da bilmiyorsun.

İşin daha kötüsü, developer'ın attığı mesajı çeviriyorum, gidip yine kendi bildiğini okuyorsun. Bayram senle bunu ikinci kez yaşıyoruz. Aklındaki rastgele kırıntıları dökme buraya.
Aklımda kalan kırıntılar değil kardeşim. Ben aktif olarak Unreal Engine 5 oyun geliştiricisiyim.
Sana kafamdan uydurduğum şeyleri söylemiyorum. İstediğin oyun geliştiricisine sorabilirsin. Hiçbiri Unreal Engine ile 2D oyun geliştirmeyi mantıklı bulmayacaktır. Hepsi, ya dediğin gibi GameMaker ya da Unity önerecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı