Lise daha çok erken okulunu tamamlayıp elinden geldiğince iyi seviyede İngilizce öğren
Asla yazılım için geç veya erken değildir. Ben 7. Sınıfta başlamıştım.
10-Bana fazladan bir tavsiyeniz var mı?
Kendinize inanın ve bir motive kaynağı bulun. Bu en yakın arkadaşınız ile kod yazmak olabilir veya yaptığınız oyunları görüp beğenmek olabilir mesela.
 
Son düzenleme:
İnternetten yaptığım araştırmalarda C++ diğer dillere göre daha zor olduğu için bundan başlanılmaması gerek diyen insanlar vardı ben zoru ilk başta yaparsam diğer dillerde rahat ederim deyip bu kursu aldım.
Pek doğru bir karar değil. Sizin de dediğiniz gibi bu olay şevkinizi kırmış. Amaca yönelik dil öğrenmek çok daha doğru. Öncelikle iyi seviyede ingilizce ve temel matematiğe ihtiyacınız var.
/*Derslerini ihmal etmemelisin, iyi bir üniversite istiyorsan lise hayatını sağlıklı geçirmelisin. Şu an için hobi olarak programlamaya başlayabilirsin ama önceliğin derslerin olsun.*/
Buna kesinlikle katılıyorum. Önceliğiniz dersleriniz olsun, üniversite döneminde sürünmek yerine yazılım/bilgisayar mühendisliği bölümünde iyi bir üniversitede ilerleyip sertifika eğitimleriyle hem becerilerini hem de CV'ni geliştirirsin. Bu bölümlerden zaten yeterli seviyede yazılım (dil) bilgisiyle mezun olacaksın.

Sorular:
1- Android'de hayır (aslında mümkün), iOS için evet fakat mantıklı bir seçim değil.
2- Bildiğim kadarıyla evet fakat Unity C# ile özdeşleşmiş bir yazılım. Dersleri de bu doğrultuda C# içeriyor, kaynak bulmakta zorlanabilirsin. C# başlangıç için de daha mantıklı bir seçim.
3- Kendini çok zorlaman gerekir. Sence buna değer mi?
4- Neredeyse her şey. Ama neredeyse her şeyi yapabileceğin daha kolay diller de bulunuyor.
5- Öğrenmek istediğiniz diller bunlarsa Python -> Java/C# -> C++ olarak gitmenizi tavsiye ederim.
...

*** Biz ne kadar önermesek de başladığın gibi devam et dostum. Eğer vazgeçersen bu alanda ilerleyemezsin. Madem C++ ile başladın, eğitimi ve elindeki kaynakları bitirmeden sakın farklı bir dile geçme. Çünkü sonrasında kısır döngüye giriyor ve belki de yıllarca bir dili dahi adam akıllı öğrenememiş olarak kalıyorsun. Hevesin tamamen kaçıyor ve tekrar başlaman imkansızlaşıyor.
 
Son düzenleme:
Hepinize teşekkürler.Amacım mobil uygulama geliştirmekti Visual studio c++ kullanarak mobil uygulama geliştirmemize imkan tanıyormuş bunu kullanmamı önerir misiniz?
 
Arkadaşlar bu sene liseye geçeceğim bir hata yapıp C++ öğrenmeye başladım Udemy üzerindeki hocaya soruyu sordum ama cevap vermedim şimdi buradan sorayım:

Hocam lütfen soruma cevap verin(yardımı dokunabilecek biride edebilir)
Ben bu sene liseye başlayacağım ve ileride yazılım mühendisi olma kararı alıp bu iş için kolları sıvadım. İnternetten yaptığım araştırmalarda C++ diğer dillere göre daha zor olduğu için bundan başlanılmaması gerek diyen insanlar vardı ben zoru ilk başta yaparsam diğer dillerde rahat ederim deyip bu kursu aldım.C++ öğrendikten sonra ilk hedefim hem Android hem iOS uygulama geliştirmekti bende MacBook var siz MacBook kullananlar Xcode kullanabilir deyince ve internetten yaptığım (yanlış) araştırmalar sonucu C++ ile mobil uygulama geliştirebilirim sandım ancak yanılmışım IOS'ta Swift kullanılıyormuş. Android'de ise vikipediden bakınca Java, Kotlin, C++ programlama dillerini destekliyor yazıyordu. Bende C++ Allah'ın bir lütfu diye düşündüm ancak yanılmışım C++ mobil uygulama geliştirebilmek için kullanılamıyormuş bu çalışma şevkimi bayağı bir kırdı ama devam edeyim. Arduino tarafında bu dil kullanılıyor (umarım bu da yanlış değildir) ancak Arduino setleri çok pahalı bu yüzden robotik alanıyla pek ilgilenmeyeceğim oyun yapımına geçeyim ben. Yine vikipedide baktığımda Unity C# ve C++ dillerini destekliyor deniliyordu ama emin olamadım diğer kaynaklara baktığımda galiba kullanılamıyormuş. Unreal Engine kullan diyebilirsiniz ama o daha çok profesyonellere yönelik bir program. Benim tek başıma yapabileceğim uygulama zaten 2 boyutlu olur o yüzden oyun yapımına yönelirsem (hiç böyle bir hedefim yok şu an için) Unity kullanırım.

Şimdi size birkaç sorum var:
1-C++ ile Android ve iOS için uygulama geliştirebilir miyim? (tek bir programla olmasına gerek yok farklı programlarda öğrenebilirim gerekirse)
2-C++ ile Unity kullanabilir miyim?
3-C++'ı öğrenmek istiyorum ama bunları öğrenmem, her gün C++ çalışan benim çalışma şevkimi kırdı devam edeyim mi?
4-C++ ile neler yapılabilir bilgisayar mühendisi olarak yazabilir misiniz?
5-hedefim C++,Python, Java, C# daha sonrasında hangi dilleri öğrenmem gerekiyorsa o şekilde gitmekti buna devam edeyim mi?
6-bilgisayar mühendisi olarak bana bir tavsiyeniz var mı?

Sorularım bu şekilde arkadaşlar bir de LGS sınavında iyi bir not aldım hazırlık sınıfı olan çok iyi bir liseye geçeceğim 1 sene boyunca programlama becerimi geliştirmek istiyorum. Bu arada yeni bir dil öğren demeyin lütfen artık çok geç çünkü Udemy kursuna 48 TL bir de 63 liraya 2 adet kitap aldım 110 TL civarı para harcadım. Udemy kursunuda iade edemiyorum geçmişte çok fazla iade talebinde bulunduğum için.
Ben extra sorularıma geçeyim:

7- C++ ile nasıl para kazanırım.
8-yazılım hariç şu programı öğren ileride lazım olur dediğiniz bir program var mı?(şu an Photoshop öğreniyorum)
9-bu C++ tam olarak nerelerde ne için kullanılıyor detaylı yazarsanız sevinirim.
10-bana fazladan bir tavsiyeniz var mı?

Evet abilerim ablalarım sorularım bu şekilde cevap verirseniz sevinirim:)

Güzel ama Java da öğrenin derim.
 
Hepinize teşekkürler. Amacım mobil uygulama geliştirmekti Visual Studio C++ kullanarak mobil uygulama geliştirmemize imkan tanıyormuş bunu kullanmamı önerir misiniz?

Evet, mümkün: Android NDK | Android Developers
Dediğim gibi, C++ güzel bir dil, başlangıç için ne kadar uygun olmasa da. Fakat eğer başladıysanız elinizdeki kaynakları silip süpürene kadar devam etmelisiniz.
 
Hayatin boyunca programlamaya basladigin dille programlama yapmayacaksin.

Ileride bir gun pro seviyede Android uygulamasi gelistirmek istiyorsan programlamaya Android uygulama gelistirmek icin kullanilan dillerle baslaman gerektigi gibi amator bir cikarim yapiyor insanlar. Ayrica Java'ya dair her seyi bilsen de Android SDK'sini bilmeden hello world yazamazsin. Sacma sapan bilmeden konusanlar yuzunden kavram kargasasi olusuyor.

Programlama basladigin dilin, sana algoritma - data structures gibi konseptleri kavratmak icin kullanilabiliyor olmasi kafi, bunu da Turing-Complete her dille yaparsin.
 
Sürekli aynı dile takılı kalma. Farklı dillere el at. Sırf daha iyi diye başka dile geçme yapma tabii ki.

Yazacağın yazılımı hangi dil daha iyi yazmanı sağlayacak ise o dili kullan.

Tamam doğru, C++ yüksek seviye bir dil. Ama bu hep onu kullanmak gerek anlamına gelmez.

Mesela ben kendi yazılımımı Visual Basic ile yazıp dilin işlevsizliği yüzünden sıfırdan C# ile daha iyisini yazdım.

Olay tamamen bu.

Ek olarak daha orta okul mezunuymuşsun. Senin matematik çalışman lazım. Temelini oturtmadan büyük hayallere kapılma.

Eray türkay C# değil miydi?

C++ bilgim daha fazla hocam. C# yazdığıma bakmayın.
 
Son düzenleme:
Sürekli aynı dile takılı kalma. Farklı dillere el at. Sırf daha iyi diye başka dile geçme yapma tabii ki.

Yazacağın yazılımı hangi dil daha iyi yazmanı sağlayacak ise o dili kullan.

Tamam doğru, C++ yüksek seviye bir dil. Ama bu hep onu kullanmak gerek anlamına gelmez.

Mesela ben kendi yazılımımı Visual Basic ile yazıp dilin işlevsizliği yüzünden sıfırdan C# ile daha iyisini yazdım.

Olay tamamen bu.

Ek olarak daha orta okul mezunuymuşsun. Senin matematik çalışman lazım. Temelini oturtmadan büyük hayallere kapılma.



C++ bilgim daha fazla hocam. C# yazdığıma bakmayın.
Teşekkür ederim matematiğim iyidir (şu ana kadar öğrendiğim konularda) mesela kelime uygulaması yaptım (sadece bir örnek) burada lise düzeyinde matematik benim ne işime yarar acaba?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı