Low level'ın resmi bir tanımı yok. Bu kadar takılmayın. Ortalıkta Java, Python varken C++ gayet low level bir dil.
Ben zorlayınca Excel'de formül yazılarak çözülecek şeyleri daha rahat çözebilmek için lazım olduğu kadar Python öğrenerek başlamıştım. Adam akıllı programlama öğrenmem C ile oldu. Önceki Python bilgimin faydası olmadı desem yeridir. Bildiğiniz neredeyse her şey çok farklı şekilde işliyor çünkü. Bu yüzden C'nin o temelliliği ile olabilecek en low level şekilde dili bilip üzerine C++ inşa etmek bence en mantıklı yol.
Türkçe güncel C++ standardı öğreten bir yer görmedim ben. Aramadım da. Forumda kendince bulanları gördüm. Günceli varsa paylaşın deyince düzgün bir cevap gelmedi. Türkçe C++ videosu izlerseniz basit şekilde C öğrenmiş olursunuz çünkü C++ diye sattıkları şey aslında C. C++'ın C desteği yüzünden C++ şeklinde derlenebiliyor o kadar.
C'de sürünüp sonra modern C++'ı görünce aslında C low level ise C++'ın low leveldan daha yüksek bir şey olması gerektiğini görmek bence en iyisi.