C++ öğrenmeye ne zaman başlanmalı?

Şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim (İngilizce): A Guide to Low Level Programming for Beginners.
Hocam bu görüntü aklımda kalmış. 😀
1678218750049.png

Kavrayıp kavramadığımı nasıl anlayabilirim?
Bir sorunu ne kadar kısa surede kavrayıp çözüm üretebildiğinde ve bu sonsuz bir döngü her gün yeni bir sorun var.Aklıma gelen biri sana sağ kulağını tut dediğinde sol elinle en senden kolunu geçirmek yerine sağ elinle tutuyorsan olmuşsundur.

Sonuç olarak. C ile mi başlamalıyım C++'mı?

Hocam oyun programlayacağım dediğiniz için ve C++ nesne yönelimli bir dil olduğu için C++ kullanın zaten oyun yapma konusunda en popüler ikinci dil diyebiliriz C++ (1. si Python olabilir)

C++ ile programlanan oyunlar:

Minecraft Bedrock Edition (C++ ile programlandığı için Java versiyonuna göre daha optimize bir sürüm)
PUBG, Fortnite.
Vs.

Low level'ın resmi bir tanımı yok. Bu kadar takılmayın. Ortalıkta Java, Python varken C++ gayet low level bir dil.

Ben zorlayınca Excel'de formül yazılarak çözülecek şeyleri daha rahat çözebilmek için lazım olduğu kadar Python öğrenerek başlamıştım. Adam akıllı programlama öğrenmem C ile oldu. Önceki Python bilgimin faydası olmadı desem yeridir. Bildiğiniz neredeyse her şey çok farklı şekilde işliyor çünkü. Bu yüzden C'nin o temelliliği ile olabilecek en low level şekilde dili bilip üzerine C++ inşa etmek bence en mantıklı yol.

Türkçe güncel C++ standardı öğreten bir yer görmedim ben. Aramadım da. Forumda kendince bulanları gördüm. Günceli varsa paylaşın deyince düzgün bir cevap gelmedi. Türkçe C++ videosu izlerseniz basit şekilde C öğrenmiş olursunuz çünkü C++ diye sattıkları şey aslında C. C++'ın C desteği yüzünden C++ şeklinde derlenebiliyor o kadar.
C'de sürünüp sonra modern C++'ı görünce aslında C low level ise C++'ın low leveldan daha yüksek bir şey olması gerektiğini görmek bence en iyisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı