C++ öğrenmeye ne zaman başlanmalı?

Hocam kesinlikle önerim değildir. Önce Python öğrenip C++ öğrenirseniz tökezleyebilirsiniz Python aşırı basit bir dil. Basit bir dil öğrendikten sonra sözdizimi aşırı karışık bir dil olan C++'a geçmek sıkıntı çıkarabilir.

Direkt söz dizimi karışık olan bir dile başlamak daha zor olmaz mıydı?

C++ ile başlarsanız ileride Java, C gibi dillere geçerken hiç zorlanmazsınız. Tabii başta C++ sizi baya zorlayacaktır. Sabır lazım. Ayrıca kolay kolay pes eden biriyseniz hiç başlamayın.

C++ Python ile oturttuğun mantığı darmadağın eder.

O yüzden önce C. Bu arada C++'ın syntaxi o kadar karışık değil.

Hocam olmaz siz sözdizimi karışık bir dil ile başlarsanız ilk başta zorlanırsınız ben programlamaya C++ ile başladım ve ilk çok zorlanmıştım ama şu an C++'a alıştığım için zorlanmıyorum Python'a geçersem eğer benim için çocuk oyuncağı olur.

C++ Python ile oturttuğun mantığı darmadağın eder.

O yüzden önce C. Bu arada C++'ın syntaxi o kadar karışık değil.

Python'u bırakıp C++ geçmem mantıklı olur mu?

Hocam olmaz siz sözdizimi karışık bir dil ile başlarsanız ilk başta zorlanırsınız ben programlamaya C++ ile başladım ve ilk çok zorlanmıştım ama şu an C++'a alıştığım için zorlanmıyorum Python'a geçersem eğer benim için çocuk oyuncağı olur.

Hocam kesinlikle önerim değildir. Önce Python öğrenip C++ öğrenirseniz tökezleyebilirsiniz. Python aşırı basit bir dil. Basit bir dil öğrendikten sonra sözdizimi aşırı karışık bir dil olan C++'a geçmek sıkıntı çıkarabilir.

Python ile yaptığın bir proje gösterir misin? Basit bir dil olduğunu iddia etmen hazır kütüphanelerin çokluğundan mı kaynaklanıyor?

C++ ile başlarsanız ileride Java, C gibi dillere geçerken hiç zorlanmazsınız. Tabii başta C++ sizi baya zorlayacaktır. Sabır lazım. Ayrıca kolay kolay pes eden biriyseniz hiç başlamayın.
Burada cevabı yazdım.

Python yazımı kolay. C++'e geçince değişik hissedebilirsiniz. O yüzden C ile başlayıp C++'a geçin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı