C++ vs Java

C++ biraz daha gelişmiş ve daha fazla mümkünat sunan bir dil gibi geliyor bana. Ama mümkünse ikisini de tercih etmezdim. Geleceğin dili Python. Bir de C# tercih edebilirdim.
Ben Python ile başladım sonra C++ ile devam edeceğim. Uzmanlığımı bu 2 dil için yapacağım şu anlık :)

C++ biraz daha gelişmiş ve daha fazla mümkünat sunan bir dil gibi geliyor bana. Ama mümkünse ikisini de tercih etmezdim. Geleceğin dili Python. Bir de C# tercih edebilirdim.

Python ile mikroişlemci kodlasana bana. :D

Bence Java çünkü daha genel bir dil ve aynı kodu farklı cihazlarda çalıştırabiliyorsunuz. Ama C++ için pek aynısı olamaz çünkü Linux için yazılan bir kod başka sistemde çalışmayabilir.

Neye göre? Her şey Linux ya da işletim sistemlerinden mi ibaret? Ya da bir kodu her yerde çalıştırabilmek gerçekten bir avantaj mı?

Ben Python ile başladım sonra C++ ile devam edeceğim. Uzmanlığımı bu 2 dil için yapacağım şu anlık :)

Üniversitede misin? Ne yapmak istiyorsun? İlgi alanların ne?

Şu anda Python ile yapabilecekleriniz kısıtlı gibi gelebilir ama bu sınırlar sürekli kalkıyor bir de C++ gibi hızlı çalışırsa C++'tan pek bir farkı kalmayacak. Size tavsiyem C++'ı biraz öğrenin ama özellikle Python üzerine yoğunlaşın. Python yanılmıyoram artık Dünya'da en çok kullanılan dil haline geldi.
Python ile mikroişlemci kodlasana bana. :D

Neye göre? Her şey Linux ya da işletim sistemlerinden mi ibaret? Ya da bir kodu her yerde çalıştırabilmek gerçekten bir avantaj mı?

Üniversitede misin? Ne yapmak istiyorsun? İlgi alanların ne?
Gelecekte mümkün olacak :D çok yakın gelecekte...

Java, a better C++ mottosuyla geliştirilen daha üst seviye bir dildir. (Higher Level Abstraction)
Syntax olarak C++'a benzemesine rağmen çalışma şekli vs. bakımında tamamen farklı bir dildir.

Daha soyut, daha object oriented daha gelişmiş bir yapıya sahiptir.

Java: Basit, nesne-merkezli, ağlarda yetenekli, yorumlanan, sağlam, güvenli, mimari olarak tarafsız, taşınabilir, yüksek
performanslı, çok kanallı, dinamik bir dil.

C++'ta bulunan
  • Pointer aritmetiği
  • Programcıya bağımlı bellek yönetimi (memory management)
  • İşlemci çoklu kullanımı (operator overloading)
  • Platforma bağımlı yapılar
Sıkıntılar Java'da yoktur veya minimum düzeydedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı